Robottechnikai céget vásárolt a Caterpillar

A lépés a Caterpillar automatizálási és önvezető technológiákkal kapcsolatos stratégiájának része.

2020. június 24.

A Caterpillar múlt héten jelentette be, hogy felvásárolta a robot- és autonóm technológiai megoldásokkal foglalkozó Marble Robot vállalat egyes vagyontárgyait, valamint átvette a San Franciscó-i székhelyű cég munkavállalóit.

A lépés a Caterpillar automatizálási és önvezető technológiákkal kapcsolatos stratégiájának szerves része, emellett jól jelzi a gépgyártó elkötelezettségét az építőipari megoldások következő generációja iránt. A vállalat azt tervezi, hogy az önvezető bányászati rendszerek terén betöltött vezető szerepére építve és az új csapat kiterjedt szakértelmét kihasználva olyan rugalmas megoldásokkal áll elő, melyekkel meg tud felelni az építőipar, a bányászat és a hulladékkezelési ágazat folyamatosan változó igényeinek.

Az új csapat olyan szaktekintélyekből áll, akik komoly múlttal rendelkeznek a robotikai iparágban. A Caterpillar céljai közt szerepel az őáltaluk kidolgozott, integrált fedélzeti önvezető technológiák – beleértve az érzékelést, a helymeghatározást és a tervezést támogató rendszerek – felhasználása annak érdekében, hogy a továbbiakban is intelligens, biztonságos, illetve mind termelékenyebb és költséghatékonyabb megoldásokkal álljanak az ügyfelek rendelkezésére.

„Mind izgatottak vagyunk, hogy csatlakozhatunk a Caterpillar szakembergárdájához, ráadásul számomra ez több szempontból egyfajta visszatérés is. Ugyanis a pályám kezdetén már volt alkalmam a Caterpillarral dolgozni a Carnegie Mellon Egyetemen, ahol ők támogatták az önvezető járműveken futó szoftverek első generációjának fejlesztését. A Marble felvásárlása után immár azon fogunk közösen munkálkodni, hogy a Caterpillar vásárlói az önvezető megoldások következő generációjának minden előnyéből részesülhessenek” – mondta Kevin Peterson, a Marble korábbi vezérigazgatója, a Caterpillar újdonsült technológusa.

Figyelembe véve az egymással összekapcsolt eszközök nagy számát, az élesben alkalmazott kiemelkedő technológiákat, és a cég évtizedes tapasztalatát a különféle termékek és szolgáltatások terén, a Caterpillar kedvező helyzetből vághat neki a szolgáltatások fejlesztésének, ezzel pedig a széleskörű tapasztalatok konkrét előnyként jelentkezhetnek az ügyfelek számára. Ezen túlmenően a vállalat befektetéseinek célpontjai közt továbbra is nagy szerep jut majd az előremutató technológiáknak (ilyen például az automatizáció és az önvezetés is), hogy innovatív megoldásokkal adjanak választ az iparágat érintő kihívásokra.

„A vásárlóinknak a lehető legjobb megoldásokra van szükségük a munkaterületek gazdaságosságának növeléséhez, ehhez járul hozzá az autonóm megoldások által biztosított magasabb szintű gépkezelői termelékenység, alacsony üzemeltetési költségek és nagyobb hatékonyság. Épp ezért keressük a további befektetési lehetőségeket az automatizáció, a távvezérlés és az önvezetés területén” – magyarázta Karl Weiss, a Caterpillar technológiai igazgatója.

Caterpillar sajtóközlemény, 2020.06.17.

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©