Nagyító

Ebben a rovatban lapunk állandó szerzőjének, Dr. Csorba Kázmérnak az esszéit olvashatják. Ezek az írások a Magyar Építő Fórum nyomtatott számaiban jelennek meg 2020. decembere óta.

Csorba Kázmér 30 évet töltött az építőipari gépek kereskedelmének területén a Kuhn Cégcsoport magyarországi tagvállalatának ügyvezetőjeként. A szakmában pedig összesen 40 évet, mivel 1980-tól 90-ig az ÉGV (Építőipari Gépesítő Vállalat) kereskedelmi területén dolgozott, onnan került a Kuhn-ÉGV Kft.-hez mint alapító ügyvezető. A cégnél 2020. áprilisában adta tovább a stafétabotot. Azóta is aktív, új termékek piaci bevezetésével foglalkozik. 

Nagyító

Az XCMG sikertörténete

Az XCMG sikertörténete

Pár év alatt a csúcsra. »

2022. június 28.
100 éves a Komatsu

100 éves a Komatsu

Jó erőben van. »

2021. december 10.
Kína az építőipari gépek világpiacán

Kína az építőipari gépek világpiacán

Államszocialista kapitalizmus és folytonos innováció - a kínai vállalatok előretörése az építőipari gépek világpiacán. »

2022. február 06.
Bontás és építés

Bontás és építés

A magyar építőipar gépellátásának alakulása az elmúlt 50 évben. »

2022. január 14.
Fejezetek az autóra szerelhető daruk fejlődésének történetéből

Fejezetek az autóra szerelhető daruk fejlődésének történetéből

Ezt az ősi találmányt a görögök, az egyiptomiak és a kínaiak is használták. De az újkori mobildaruk története nem is nyúlik nagyon régi időkre vissza. »

2022. január 12.
Fejezetek az építőgépek fejlődésének történetéből

Fejezetek az építőgépek fejlődésének történetéből

A mai acélszörnyeink eredete a középkorig nyúlik vissza. »

2022. január 11.
 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©