A vírus a Caterpillart is támadja

A Caterpillar is gondban lehet. 

2020. március 30.

A koronavírus járvány következményeként a Caterpillar a múlt hét végén közölte, hogy  a bizonytalan gazdasági környezet, a beszállítók problémái és a gyenge piaci kereslet miatt átmenetileg bezárja néhány gyártóüzemét, amelyeket egyébként nem nevezett meg. Közleményükben nagy hangsúllyal szerepelnek a beszállítói láncban történő elakadás esetén várható intézkedések, folyamatosan monitorozzák a helyzetet. Várható intézkedés lehet a jelenlegihez képest új, alternatív beszerzési források feltérképezése, a feladott megrendelések más disztribútorhoz történő átirányítása, az alkatrész-ellátás fontosság alapján történő átütemezése. A gyár közleményében a helyzet függvényében további termelőegységek munkájának átmeneti felfüggesztését sem zárja ki. A Caterpillar a helyzetnek megfelelően közölte, hogy a sok bizonytalan tényező közepette nem tudja felmérni a pénzügyi hatásokat, ezért visszavonja a korábban előre jelzett idei árbevételi számokat.

Caterpillar Sajtóközlemények alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©