A vírus a Caterpillart is támadja

A Caterpillar is gondban lehet. 

2020. március 30.

A koronavírus járvány következményeként a Caterpillar a múlt hét végén közölte, hogy  a bizonytalan gazdasági környezet, a beszállítók problémái és a gyenge piaci kereslet miatt átmenetileg bezárja néhány gyártóüzemét, amelyeket egyébként nem nevezett meg. Közleményükben nagy hangsúllyal szerepelnek a beszállítói láncban történő elakadás esetén várható intézkedések, folyamatosan monitorozzák a helyzetet. Várható intézkedés lehet a jelenlegihez képest új, alternatív beszerzési források feltérképezése, a feladott megrendelések más disztribútorhoz történő átirányítása, az alkatrész-ellátás fontosság alapján történő átütemezése. A gyár közleményében a helyzet függvényében további termelőegységek munkájának átmeneti felfüggesztését sem zárja ki. A Caterpillar a helyzetnek megfelelően közölte, hogy a sok bizonytalan tényező közepette nem tudja felmérni a pénzügyi hatásokat, ezért visszavonja a korábban előre jelzett idei árbevételi számokat.

Caterpillar Sajtóközlemények alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©