A Caterpillar is nehéz helyzetben

2020. augusztus 18.

A Caterpillar közzétette a 2020 második negyedévére vonatkozó jelentését. Az időszakban az árbevétel 10 milliárd dollár volt, ez 31%-al marad el a múlt év hasonló időszakában realizált 14,4 milliárdtól.

A társaság szerint a zuhanás két fő oka a végfelhasználói kereslet csökkenése és a kereskedők raktárkészletének változása. A dílerek a második negyedévben 1,4 milliárddal csökkentették készleteiket gépekből és eszközökből, míg tavaly fordítva, 500 millióval többet rendeltek.  2020 júniusában készült Cat összesítés szerint  Észak-Amerikában 40%-ot esett a gépek és alkatrészek iránti piaci kereslet, messze legjobban a világjárvány által elsődlegesen érintett régiókban. Ha csak az építőipart nézzük, 38%-os kereslet visszaesést látunk Észak-Amerikában. Globálisan az árbevétel visszaesése 23% volt.

A Cat jelentése szerint július közepén szinte minden főbb üzemben folyik a munka, - egy bizonytalan helyzetben, ahol a körülmények változhatnak, beleértve, hogy újabb  leállások lehetnek a világjárvány esetleges újabb hullámának következtében.  

A Cat március 26-án jelentette be, hogy nem tarthatóak az ez évi gazdálkodási célok. A második negyedéves jelentésben sem közölt új pénzügyi előrejelzést az év egészére. „A változó körülményekhez fogjuk igazítani a gyártást, és készen állunk arra, hogy bármilyen pozitív vagy negatív irányú kereslet változásra készen álljunk” – nyilatkozta Jim Umpleby, a Cat elnök-vezérugazgatója.

A Caterpillar második negyedéves jelentése alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©