Romlik a Caterpillar eredménye is

A Caterpillar visszavonja a 2020. évre elfogadott sarokszámokat, és bejelenti, hogy jelen pillanatban nem is publikál helyettük újakat.

2020. április 30.

A cég első negyedéves jelentése szerint a Caterpillar árbevétele 10,6 milliárd dollár volt, ami 21%-al alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest (13,5 milliárd dollár). „Az esés az alacsonyabb értékesítési volumen miatt következett be, ennek hátterében a kisebb kereslet és a kereskedői készletek változása áll” – közölte a vállalat. A kereskedők az első negyedévben nagyjából 100 millió dollárral növelték gép- és alkatrész készleteiket, ez 2019. első negyedévében még 1,3 milliárd dollárt tett ki.

A koronavírus járvány hatására hozott kormányzati intézkedések, az ellátási lánccal kapcsolatos problémák és a gyenge vevői kereslet miatt a Cat néhány telephelyén felfüggesztette a működést. A cég szerint áprilisban a társaság legfontosabb termelési helyeinek háromnegyedén folyhat a munka. A Caterpillar figyelmeztetett: megtörténhet, hogy újabb helyeken függeszti fel átmenetileg a működést, ha az üzleti feltételek ezt követelik meg. A társaság közli, hogy a kiadásokat rangsorolja annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítani lehessen az új szolgáltatásokba és szélesebb kínálatba történő befektetést, ami a 2017-ben elfogadott növekedési stratégia része.

Caterpillar közleménye alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©