A Caterpillar éves eredménye

Közzétette éves tőzsdei jelentését a globális piacvezető.

2021. február 08.

A Caterpillar közzétette 2020-as üzleti beszámolóját. A társaság az üzemi eredmény szintjén nyereséges, de a bevételi számok elmaradnak a tervezettől. Az éves árbevétel 2020-ban 41,7 milliárd dollár volt, ami 22% -os csökkenést jelent a 2019-es 53,8 milliárd dollárhoz képest. A társaság szerint az árbevétel csökkenésének fő oka, hogy a végfelhasználói kereslet kisebb volt, valamint hogy a kereskedők 2020-ban 2,9 milliárd dollárral csökkentették készleteiket. Az üzemi eredmény 2020-ban 10,9% volt. Az egy részvényre vetített  éves nyereség 5,46 dollár volt 2020-ban, szemben a 2019-es 10,74 dolláros értékkel. A korrigált 2020-as éves terv szerint a részvényenkénti nyereség 6,56 dollár lett volna. 

2020 teljes évében a vállalati működési cash flow 6,3 milliárd dollár volt. Az év során a társaság 2,2 milliárd dollár osztalékot fizetett és 1,1 milliárd dollárnyi Caterpillar törzsrészvényt vásárolt vissza. A likviditás továbbra is erős, a vállalati készpénzegyenleg 2020 végén 9,4 milliárd dollár. 

"Büszke vagyok globális csapatunk ellenálló képességére és a COVID-19 járvány alatti biztonságos navigálásra. Továbbra is ki tudjuk elégíteni a világszintű igényeket, - fogalmazott Jim Umpleby, a Caterpillar elnök-vezérigazgatója. Éves eredményeink tükrözik csapatunk eltökéltségét, amivel hosszú távú nyereségjavító növekedési stratégiánkat hajtják végre egy kihívásokkal teli környezetben. … tovább folytatjuk beruházásainkat új termékekbe és szolgáltatásokba. Jó helyzetben vagyunk a jövőt illetően, a világjárványból még erősebb vállalatként kerülünk ki. ”

caterpillar.com

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©