Megérkezett a Caterpillar RM400 talajstabilizáló

2021. március 22.

A Caterpillar nemrég jelentette be az új RM400 talajstabilizáló érkezését, mely a korábbi RM300 modellt váltja le a cég kínálatában. A gyártó adatai szerint  az új gép 19 százalékkal lett "erősebb". Átdolgozott kezelőállást kapott, és manőverezőképességén is javítottak. A gép 2,4 méteres munkaszélességéhez 23,5 tonnás tömeg társul. A Cat® C9.3 motor 311 kW (417 Le) teljesítményt ad le, és megfelel az EU Stage V emissziós norma előírásainak. Alapáras az összkerékhajtás, amely négy külön-külön szivattyút használ a lehető legnagyobb nyomaték és kapaszkodóképesség elérése érdekében, így a gép gyorsabban haladhat a munkaterületen. 9,56 méteres üzemkész hosszával az új talajstabilizáló 44 centiméterrel rövidebb az RM300-nál, ennek köszönhetően könnyebben manőverezik például kereskedelmi létesítmények, lakóövezetek, parkolók területén, míg a lecsökkent hossz a fülkéből nyíló kilátásra is jó hatással van.

A balra-jobbra eltolható fülke jobb rálátást biztosít a kerekekre és a marási felület széleire, így a kezelő hatékonyabban és gyorsabban dolgozhat a géppel. Alapárasak az előre- és hátrafelé néző kamerák, melyek képe a fülkében elhelyezett monitoron jeleníthető meg. Az oldalra néző kamerák felár ellenében vásárolhatók meg. Extraként megrendelhetők azok a további kamerák is, melyek a keverőtér előtt illetve mögött kaptak helyet. Közülük az elöl található olyankor segíti a kezelőt, ha akadályok – például akna fedlapok vagy szegélyek – közelében kell dolgozni. E kamerák képének megjelenítéséhez egy további érintőképernyős monitor kerül a fülkébe. A kormánykerekes irányítás az előre nyíló kilátást is szolgálja, emellett egyes üzemmódokban egy joystick használható a hátsó kerekek kormányzására. Mindeközben egy tablet méretű LCD-képernyő tájékoztatja folyamatosan a kezelőt a különféle funkciókról, többek közt a keverőtér első és hátsó ajtajának nyitásáról.

A kívánt szemcseméret elérését három különböző maródob-sebesség segíti. Ezzel párhuzamosan egy elektronikus vezérlőegység gondoskodik a megfelelő marási mélység és az egyenletes haladási sebesség tartásáról, melyek elengedhetetlenek az optimális keverési teljesítmény eléréséhez. Az RM400 felszerelhető vízpermetezővel is, mely az emulziószóró rendszerrel együttműködve jelentős időt takarít meg, ha adalékolásra van szükség.

Az  új RM400-hoz négyféle maródob áll rendelkezésre. Közülük a 200 karbidhegyű tüskével ellátott univerzális dob remix munkákhoz és talajstabilizációhoz is használható. 238 karbidhegyű marótüske található a talajdobon – ezekkel különféle keverési és stabilizációs feladatokhoz ideális, melynek során adalékszereket kever a szemcsés anyagokhoz vagy talajhoz. A kombinált dob főként talajstabilizációra szolgál finomszemcsés anyagok esetén, de könnyebb aszfaltmarási feladatokkal is elboldogul, melyhez 114 karbidhegyű marótüskével van felszerelve. Ezen felül egy speciális, nagyobb lapátokat tartalmazó dob áll rendelkezésre.

A karbantartás megkönnyítése céljából a napi szervizpontok egyszerűen hozzáférhetők, és egymáshoz közel, csoportosítva helyezkednek el. Hasonló megfontolásból a motorburkolat egy gombnyomással előre billenthető, így nem bonyolult a motorhoz és a hűtőrendszerhez való hozzáférés. Utóbbit változó sebességű ventilátorral szerelik, melyet úgy is be lehet állítani, hogy üzem közben rövid időközökre fordított irányban forogjon. Ez az egyedi öntisztító funkció segít eltávolítani a felgyülemlett port, és tisztábban tartja a rendszert, ami hosszabb szervizintervallumokat tesz lehetővé.

Extraként rendelhető a fedélzeti légkompresszor, a billenthető maródob-takaró és a nagyméretű hátsó csapóajtó, melyek könnyebbé és gyorsabbá teszik a marótüskék cseréjét.

Caterpillar Inc. termékleírás alapján Maép

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Értéktartó Bobcat gépek

A Bobcat az idei évben két kategóriában érdemelte ki az C értékállósági díját.

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©