Az Eurotrade és az Iveco együttműködése

A magyar piacra szóló nem exkluzív forgalmazói szerződést kötöttek a felek.

2023. március 29.

Az Eurotrade cégcsoport legfontosabb tevékenységi körei a járműkereskedelem és kapcsolódó szolgáltatások, pénzügyi szolgáltatások, megújuló energiatermeléshez kapcsolódó mérnöki szolgáltatások. A cégnek leányvállalatai is vannak a környező országokban.

A megállapodás bejelentésére tartott sajtótájékoztatón Szücs Attila, az Eurotrade ügyvezetője elmondta, hogy tavaly jelentős növekedés volt az anyacégnél az előző év gazdasági teljesítményéhez képest. Az árbevétel közel 10%-al, 8,9 milliárd Ft-ra nőtt, az üzemi eredmény több, mint 30%-al növekedve  675 millió Ft-ot tett ki. A profitcentrumok többsége fennállásának legjobb teljesítményét érte el.  A kiváló pénzügyi eredmények mellett megvalósult egy 4 töltőfejes, nagyteljesítményű teherautó töltőpark létrehozása is az M1 Truck Centrumban.

Az Eurotrade a közeli jövőben átszervezi járműkereskedelmi működését, erősíteni fogja az elektromos teherjárművek terén  a kereskedelmi aktivitást, valamint pilot projektet indít a körforgásos eTruck üzemeltetésben. Az Eurotrade célul tűzte ki 1000 db haszonjármű értékesítését 2025-re. Fontosnak tartják edukálni a KKV szektor szereplőit a megújuló energiák eTruck mobilitásban való felhasználására.  

Az új üzlet révén dinamikusan növelni szeretnék az értékesített új IVECO tehergépkocsik mennyiségét, amely hozzájárulhat a márka hazai piaci részesedésének növekedéséhez. Ez 2022-ben 4,69% volt a 3, 5 tonna alatti járművek kategóriájában.

Kiemelt feladat az alternatív meghajtású IVECO modellek hazai piacra történő bevezetése a gyártóval szorosan együttműködve. A piaci részesedés növelése igen ambiciózus; célszáma 2027-re a 3,5 tonna alatti kategóriában: 7,5%.

Eurotrade sajtótájékoztató alapján MAÉP

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©