Elektromos kínai haszonjárművek az Eurotrade kínálatában

Az Eurotrade októberben disztribútori szerződést kötött a BYD által gyártott elektromos teherautók magyarországi forgalmazására.

2021. december 08.

A BYD márka már többek számára ismerős lehet Magyarországon, hiszen a gyártó 2017 áprilisában nyitotta meg Komáromban az e-busz gyárát. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén immár egymást követő négy évben (2015, 2016, 2017, 2018). Amennyiben az e-teherautók és e-buszok portfoliójára koncentrálunk, akkor azt látjuk, hogy a BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint a sorban utána következő cégek együttesen. A kínai márka széles termékkínálata az e-teherautók területén, valamint az Eurotrade Kft eddigi sikeres együttműködése a BYD elektromos autóbuszok vevőszolgálati hátterének kiépítésében és a BYD solar gyártmányainak hazai értékesítésében megalapozta a két cég kapcsolatainak további bővítését. A 2022-ben európai piacra bevezetni szánt modellek közt szerepel az ETP3 elektromos kisteherautó, ETM6 elektromos 7,5 tonnás teherautó alváz és a 18 tonnás összgördülő tömegű járműalváz is.

BYD ETP3

Az ETP3 kisteherautó legfőbb erénye a teljes terhelés melletti 275 km futásteljesítmény egy töltéssel. A töltési idő akár 1.5 óra is lehet DC töltővel. A furgon terhelhetősége is egyedülálló a maga nemében, ugyanis a 3.5 m3-es raktérbe 720 kg súlyú árut lehet pakolni.

A 7,5 tonna összgördülő tömegű ETM6 teherautó alváz terhelhetősége 3990 kg. A jármű hatótávja szintén egyedinek számít, hiszen teljes terhelés mellett 200 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel. A töltési idő valamivel több, mint másfél órát vesz igénybe DC töltővel.  A BYD ETP3 furgon és a BYD ETM6 alváz decembertől előrendelhető az Eurtotrade Kft-nél.

Eurotrade sajtóközlemény, nyitó fotó: BYD ETM6

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©