Az elektromobilitás szolgálatában

Elektromos teherautó szakmai napot tartott az ország egyik legnagyobb haszonjármű kereskedelmi vállalkozása, az Eurotrade Kft.

2022. szeptember 14.

Elektromos teherautó szakmai napot tartott az ország egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő haszonjármű kereskedelmi vállalkozása, az Eurotrade Kft. Az eseményen a szaksajtó munkatársai megismerkedhettek a tisztán elektromos 2,4 tonnás BYD furgonnal és a 7,4 tonnás teherautóval.

A kínai BYD márka 2017-ben nyitotta elektromos buszgyártó részlegét Komáromban. Az Eurotrade Kft. 2018-ban forgalomba hozta a BYD márkájú napelemeket, majd 2022-ben pedig a BYD elektromos teherautókat. A BYD világszerte az egyik legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén.

Számos BYD elektromos busz közlekedik Magyarország városaiban, amiknek a vevőszolgálati hátterét az Eurotrade Kft. biztosítja, mondta el az ügyvezető.

BYD ETP3 furgon

A BYD elektromos teherautókat Herbszt Lászó termékmanager mutatta be. A BYD ETP3 furgon 2,4 tonna össztömeggel rendelkezik és 780 kg terhelhetőséggel. A raktér térfogata 3,5 m3. A jármű teljes terhelés mellett 275 km-t tud megtenni egy töltéssel. A töltési ideje DC áram esetén 0,5 óra, AC áram esetén 5,5 óra. A furgon BYD „Blade” akkumulátorral rendelkezik, ami a gyártó legújabb technológiájú elektromos áram tároló rendszere. A „Blade” akkumulátorok lítium-vas-foszfát kémiát használnak és a cellák biztonságosabbak mint a többi li-ion akkumulátor. BYD „Blade” akkumulátort használ: Maruti Suzuki, Toyota, Tesla – Ismertette Herbszt László.

ETM6

A másik bemutatásra került elektromos teherautó az ETM6 névre hallgat, és másabb kategóriába tartozik mint a furgon, ugyanis ez 7,4 tonna össztömeggel rendelkezik. A terhelhetőség a jármű felépítményétől is függ. A szakmai napon bemutatott dobozos felépítménnyel ellátott teherautó 2780 kg, míg a platós-ponyvás felépítménnyel ellátott jármű 3140 kg hasznos terhelhetőséggel rendelkezik. A teljesen feltöltött LiFePo4 akkumulátorral 200 km-t tehetünk meg teljes terhelés mellett – monda Herbszt László. A 20%-ról 100%-ra való feltöltést DC áramon 1 óra alatt érhetjük el. A jármű fejlett vezetéstámogató rendszerekkel van felszerelve (LDW, FCW, ACC, AEBS) és 2 fajta felszereltséggel érhető el az Eurotrade Kft. kínálatában. Ebben a méretben jelenleg ez az egyetlen elérhető elektromos teherautó a piacon. A szakmai napra ellátogatók mindkét járművet kipróbálhatták.

Az Eurotrade cégcsoport 2022. évi árbevétel meghaladhatja a 15 milliárd forintot. A BYD teherautók forgalmazásában az Eurotrade Kft. finanszírozó partnere az Euroleasing Zrt.

Eurotrade sajtóközlemény alapján

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©