Tesztelés alatt a LiuGong legkisebb új generációs kotrója

A LiuGong F-szériájának legkisebb tagját első körben az amerikai forgalmazók kapták meg tesztelésre.

2020. január 02.

Az 1,8 tonnás 9018F járóművének szélessége 130-ról 99 centiméterre csökkenthető, így könnyen átfér a különböző ajtókon, kapukon, és igen szűk helyeken is dolgozhat – utóbbihoz a kis fordulósugár is előnyös. Emellett a keskeny kialakítás és a mindössze 2,36 méteres magasság következtében a gyártó szerint a gépet szállítani is egyszerűbb.

A hatodik generációs kompakt kotróban egy 18 lóerős Yanmar dízelmotor dolgozik, az áttervezett hidraulikarendszer pedig az elődmodellel összevetve 15-20 százalékkal kevesebbet használ a motor teljesítményéből, így csökkentve az üzemanyagfogyasztást. Mindemellett az 54,9 liter/perc teljesítményű arányos szabályozószelepnek köszönhetően javult az átfolyás a szerelékek irányába.

Alapfelszerelésként a LiuGong egy hidraulikus hüvelykujjal szereli fel a gépet, melynek hidraulikus teljesítményét a csatlakoztatott eszközzel együtt a kezelő a fülkében elhelyezett monitoron keresztül szabályozhatja. A kiegészítő hidraulikus funkciók vezérlése elektromágneses, arányos szabályozószelepekkel történik.

Eközben a gép irányítására joystickok és pedálok szolgálnak. Praktikus, hogy a kezelő immár anélkül változtathatja a menetsebességet ásás közben vagy dózer üzemmódban, hogy kezét le kéne vennie a kezelőszervekről, ugyanis a kar végén elhelyezett gombbal lehetséges a váltás az alacsony és magas sebességtartományok között.

Az alapáras féltető helyett a kotró megvásárolható zárt, túlnyomásos, fűtött fülkével is, amelyhez fűtött szélvédő is jár. A gyártótól származó információk szerint a legtöbb nem gyári technológia – például a Trimble által kínált szintvezérlő megoldások – integrálható, és telemetria rendszer is utángyártott változatban lesz elérhető.

Jelenleg folyik a 9018F tesztelése az Egyesült Államokban, de annyi már biztos, hogy a kotró minden tekintetben megfelel az amerikai normáknak.

A fotók a BICES 2019 Peking kiállításon készültek

Legfontosabb adatok:

Üzemkész tömeg (fülkével): 1.900 kg;  Sztenderd kanálméret: 0.046 m

Kanál/vágószélesség: 50 cm;  Kanál felszakítóerő: 16 kN;  Kanálszár felszakítóerő: 9 kN

Ásómélység: 2,29 m;  Forgási sebesség: 9,5 fordulat/perc;  Gémhossz: 1,07 m

Legnagyobb billentési magasság: 2,36 m ;  Vízszintes kinyúlás: 3,33 m

 

Gyártói tájékoztató

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©