Új szálloda épül a fővárosi Csarnok téren

2015. október 12.

17 millió euróból épül új hotel a budapesti belső-ferencvárosi telken. A tér néhány évvel ezelőtti felúításakor már kihagyták a helyet az új épületnek. Mutatjuk a részleteket.

A belváros közelében, a Fővám téri Vásárcsarnok mögötti Csarnok téren nyílik új szálloda Budapesten. Az üzemeltető a a Meininger Hotels lenne, amely egy 184 szobás és 751 ágyas létesítményt tervez ide. A szálloda a tervek szerint 2018 tavaszán nyitná meg kapuit. A 7 emeletes hotel 6600 négyzetméterén  a klasszikus kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is lesznek. 

Az üzemeltető a Meininger a Holidaybreak Ltd. leányvállalata, amely egy európai oktatási és szabadidős utaztató csoport. A Holidaybreak Ltd. anyavállalata a Cox & Kings Ltd. csoport része, amelyet az angol és a luxemburgi tőzsdén is jegyeznek. A csoport 16 hotelt működtet 10 európai városban, a terveik között szerepel, hogy minden nagyobb európai városban szállodát nyissanak következő négy évben.

A leendő hotel látványterve az Imre utca felől, háttérben a Fővám téri Vásárcsarnok épülete.

A tervek már elkészültek, a modern épület igyekszik majd illeszkedni a belvárosi környezetbe. A környezet sem lehet majd panasza a leendő szállóvendégeknek, ugyanis az egykor erősen lepukkant kis Csarnok teret 2013-ban teljeskörűen felújították. A felújítás során már számoltak a leendő szállodával, aminek a helyet ki is hagyták. Jelenleg egy ideiglenes parkoló működik a szálló helyén. 

A Meininger partnere a beruházásban a Bedori Investment Kft. lesz. Az új építésű hotelt a szállodalánc egy 20 évre szóló bérleti szerződés keretében működteti majd. Az építkezés a tervek szerint idén év végén kezdődik el. 

A tér mai látképe szintén az Imre utca felől. A kép bal sarkán látszik a korláttal elkerített rész, ahol jelenleg ideiglenes parkoló van, és ahol a hotel fel fog épülni.

Kép: Vadaszstudio.hu

Fotó: Fevix.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©