Négycsillagos Radisson hotel nyílt a BudaParton

A Kopaszi-gát szomszédságában, a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson szállodacsoport új business szállodája.

2023. október 24.

Az új business hotel tovább bővíti a BudaPart városnegyed szolgáltatási portfólióját. A közel 200 szobával rendelkező full-service szálloda modern esemény- és konferencia-helyszín szolgáltatással, skybárjával, és ázsiai fúziós éttermével, a Shanghai Kitchennel lép be a budapesti hotelpiacra. A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban 198 szoba érhető el – ebből 174 db standard és 24 db superior szoba, de helyet kapnak multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is. Az épületkomplexum egyedi megjelenése a KÖZTI építésziroda munkáját dicséri, míg a kivitelezést a Market Építő Zrt. végezte, kicsivel több mint két év alatt. A munkálatok során a Market először alkalmazta a leányvállalata, a PREbeton által gyártott legmodernebb előregyártott homlokzati elemeket.

A hotel a BudaParton kapott helyett, ahol az új városnegyed építése jelenleg közel a projekt felénél tart. A Lágymányosi-öbölnél épülő és fejlődő városnegyedben már a nyolcadik lakóház építése és értékesítés zajlik, miközben a meglévő három irodaház és a MOL Campus toronyháza mellett több irodaépület kivitelezési munkái is folyamatban vannak. A nemrég átadott központi parkkal együtt a zöld területeket számolva a főváros ötödik legnagyobb közparkja jött létre – összehasonlításként ez nagyobb, mint a Tabán, vagy a Városmajor területe. A jelenlegi közel negyven szolgáltató mellé 2024 elejére várhatóan még 10 újabb üzlet nyitása várható.

 „Nagy örömmel üdvözöljük a BudaParton a Radissont, hiszen a dél-budai területről régóta hiányzott egy üzleti szálloda. Számunkra is fontos visszajelzés, hogy nálunk talált otthonra egy új Radisson business hotel” – hangsúlyozta Kiss Ákos, a BudaPartot fejlesztő Property Market ügyvezetője. „A 15 perces város lényege a sétatávolságban elérhető teljes élet - munkával, szolgáltatásokkal, pihenéssel. Ebbe a koncepcióba nagyszerűen illeszkedik egy ilyen szálloda. Business hotelként nekik is kifejezetten hasznos ez a környezet, ahol a „város a városban” van jelen, ezáltal a vendégek egyszerre vehetik igénybe az üzleti szolgáltatásokat, illetve a városnegyed nyújtotta rekreációs lehetőségeket.”

A Radisson Hotel Budapest Budapart elsősorban az üzleti turizmus igényeit igyekszik kielégíteni. A szálloda 4 multifunkciós, teljesen felszerelt konferenciateremmel és egy 180 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel is rendelkezik. A Magyar Turisztikai Ügynökség célkitűzéseivel is összhangban van ez a szolgáltatás, miszerint 2030-ra a duplájára szeretné növelni a konferenciák számát a magyar fővárosban.

Sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©