Folytatódik a BudaPart városnegyed fejlesztés

Megújul a Budafoki út és környéke.

2023. május 15.

Megújul a Budafoki út és környéke a BudaPart városfejlesztési projekt következő ütemében. A fejlesztő Property Market projektjéhez kapcsolódóan számos olyan közmű és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés valósul meg több lépcsőben, amivel a főváros XI. kerületének közterületei rendezettebbé és korszerűbbé válnak. A munkálatok soron következő, Budafoki utat érintő üteme május 15-én kezdődik. A kivitelezés során a Budafoki út, Dombóvári út és Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán közműépítést, útépítési munkálatokat végeznek, biztonságos kerékpársávokat és jelzőlámpás csomópontokat épít ki a fejlesztő, valamint elkezdődik a Budafoki út zöldítése is.

A 2023. május 15-én kezdődő és várhatóan 2023. augusztus 17-én befejeződő átépítési munkálatok során a Budapest Közút Zrt.-vel egyeztetett, ütemezett és időszakos, nem teljes keresztmetszetű forgalomterelésekre, sávlezárásokra, sebességkorlátozásokra és a gyalogosforgalom megváltozására számíthatnak a közlekedők a Budafoki út, Dombóvári út és Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán. A közúti közlekedés folyamatos lesz, de a munkálatok természetesen megnövekedett közlekedési időt eredményeznek majd, mely kapcsán a beruházó a közlekedők türelmét kéri annak érdekében, hogy a munkálatok végeztével egy korszerű, és sokáig használható infrastruktúrát adhasson át.

A Kopaszi-gát melletti BudaPart a világ legjobb városnegyed-fejlesztése, ahol a „15 perces város” koncepció megvalósulásával már most jól kiépült, belvárosias funkcióval várja az ide érkezőket–, de a fejlesztés következő ütemeiben tovább bővülnek a lakók, az itt dolgozók és a kikapcsolódni vágyók lehetőségei. A BudaPart óvodával, éttermekkel és kereskedelmi egységekkel, nyár közepétől pedig négycsillagos hotellel várja a látogatókat, tovább nő a zöld- és parki felület is.

Property Market sajtóközlemény

A Property Market az elmúlt 8 év alatt az építés alatt álló négyzetméterek, valamint a felvett hitelállomány alapján hazánk harmadik legnagyobb fejlesztőjévé vált. A Property Market fejlesztési portfóliójának értéke rekordméretűre nőtt, 2021-ben elérte az 500 milliárd forintot, ami több mint 500 ezer négyzetmétert jelent 26 épületben, amelyből 16 lakóépület, 7 iroda és 3 hotel. Eddigi eredményeik közé tartozik 8 átadott épület 180 ezer négyzetméternyi összterülettel, 1.200 eladott lakás, mintegy 45 ezer négyzetméter bérbe adott irodaterület és 3.200 négyzetméternyi bérbe adott vagy értékesített kiskereskedelmi terület.  A cég a passzív portfóliójában további 500 milliárdos, 27 épületre vonatkozó, 500 ezer négyzetméternyi fejlesztési potenciállal rendelkezik. A Property Market zászlóshajó projektje a BudaPart fejlesztés. amelyet a világ legjobb városnegyed-fejlesztésének választottak Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI-n.

 

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©