Jó évet zárt a RÁBA

A Rába a tavaly elért kimagasló nyereségét a Rába Modernizációs Program 2025 további megvalósítására fordítja.

2023. április 24.

A RÁBA Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2022. évi működéséről. A tavalyi év elején kirobbant orosz-ukrán katonai konfliktus és annak elhúzódása újabb bizonytalansági faktorként hatott a gazdaságra, ami a gyártási költségek drasztikus növekedését eredményezte. A vállalatcsoport a feszült környezetben is stabil üzemi eredménnyel és 1,6 milliárd forintos eredménnyel zárta a tavalyi üzleti évet.

2022-ben folytatódott a már éveket átívelő működési kihívások sorozata, melyet a szomszédos országban lévő háborús események tovább súlyosbítottak és együttesen a globális piacok átrendeződését, valami az infláció korábban nem tapasztalt emelkedését idézték elő. A Rába csoport konzekvens gazdasági döntéseinek köszönhetően a nehézségek ellenére eredményesen zárta tavalyi üzleti évét. Mindemellett a társaság konszolidált árbevétele csoport szinten meghaladta a 64 milliárd forintot, mely 38,6 százalékos, figyelemre méltó növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Megalapozva a Rába csoport fejlődését, stabil és eredményes működését, a társaság meghirdette átfogó reorganizációját a Rába Modernizációs Program 2025 keretein belül. A 2022-re tervezett fejlesztések ütemezetten valósultak meg, így az eredeti menetrend szerint folytatja a vállalat a gyártás technológai megújítását és a működési mechanizmusok optimalizálását. Az intézkedések hatására a Rába üzemi eredménye tavaly elérte a 2 milliárd forintot, amivel ebben a terhelt gazdasági környezetben is a korábbi évet meghaladó szintet tudott elérni. A jelentős költségnyomás ellenére az EBITDA tömeget tekintve az elmúlt 10 év második legnagyobb eredményét realizálta a vállalatcsoport, ami meghaladta a 4,6 milliárd forintos szintet. A Rába a tavaly elért eredményét és a rendelkezésére álló forrásait a Rába Modernizációs Program 2025 további megvalósítására, az ott meghatározott intézkedések végrehajtására használja fel.

RÁBA sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©