Idén is lesz Öko City a Construmán

2015. április 01.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva a szervezők ismét megszervezik az Öko City interaktív kiállítást közel ezer négyzetméteren az idei Construma kiállítás betétkiállításaként április 15-19. között. Újra lesz ökoház is.

A látogató tájékozódhatnak a szakterületet érintő aktuális jogszabályokról, azok várhatóváltozásairól. A lakásépítést és felújítást érintő támogatási rendszer részleteiről, a kapcsolódó pályázat feltételeiről, az energiahatékonyság jelentőségéről és szükségességéről. Többek között: az 50%-os vissza nem térítendő támogatásról, a közel 0 energiaigényű épületek kialakításának feltételeiről, a fenntartható, energiahatékonyságot növelő anyagok és szerkezetek választási lehetőségeiről, a folyamatosan szigorodó épületenergetikai előírások betartásának lehetséges példáiról.

A kiállításon újra felépítik a tavaly nagy sikert aratott ökoházat is, melynek minden fehasznált építőeleme, és azok beépítési technológái megfelelnek a fenntarthatóság, az energiahatékonyság elveinek. Az építési anyagok helyes választása, beépítésük szakszerű módja lesz látható a bemutatón. Az épületgépészeti berendezések, az épületinformatikai alkalmazások működés közben is megismerhetők, sőt az érdeklődők azok működtetését ki is próbálhatják. Több mint ötven kiállító termékéből lesz felépítve a 2020-ra kötelező közel 0 energia felhasználású, és a pályázati feltételeknek megfelelő interaktív épület.

Ökoház a tavalyi Öko City kiállításon a Construmán 2014. április 2-án. (MTI)

A helyszínen a látogatók a kiállító vállalkozásoknál a ház építésére, felújítására, energetikai felmérés elkészítésére, a témához kapcsolódó szaktanácsadásra is ajánlatot tudnak majd kérni. Az elkövetkező években a magánépíttetők, a felújítók soha nem látott mértékű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, így vélehetően nem pihenhetnek majd olyan sokat a szekemberek a kiállítás ideje alatt. 

Fotó: MTI, Soós Lajos

1 komment

Kommentek

2015 április 20.
kincsesatti
Azért egy komplett ökoház nem semmi költség, de ha épp éítkezik az ember, akkor minimum részmegoldásokat érdemes átvennie! Nekünk mondjuk a meglévő Érdi ház feljesztgetése is kihívás. Tavalyelőtt ment rá 10 centi plusz hőszigetelés, idén napelemet tetetünk fel. Épp a Construmán futottam bele az enHome-ba, és ha minden jól megy, hamarosan megrendelés lesz belőle! http://bit.ly/napelemes

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©