Idén is lesz Öko City a Construmán

Idén is megrendezik az Öko City kiállítást a Construmán április 15-19 között a Hungexpón. Mutatjuk, hogy mit kell tudni a tavaly zajos sikert arató rendezvényről.

2015. április 01.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva a szervezők ismét megszervezik az Öko City interaktív kiállítást közel ezer négyzetméteren az idei Construma kiállítás betétkiállításaként április 15-19. között. Újra lesz ökoház is.

A látogató tájékozódhatnak a szakterületet érintő aktuális jogszabályokról, azok várhatóváltozásairól. A lakásépítést és felújítást érintő támogatási rendszer részleteiről, a kapcsolódó pályázat feltételeiről, az energiahatékonyság jelentőségéről és szükségességéről. Többek között: az 50%-os vissza nem térítendő támogatásról, a közel 0 energiaigényű épületek kialakításának feltételeiről, a fenntartható, energiahatékonyságot növelő anyagok és szerkezetek választási lehetőségeiről, a folyamatosan szigorodó épületenergetikai előírások betartásának lehetséges példáiról.

A kiállításon újra felépítik a tavaly nagy sikert aratott ökoházat is, melynek minden fehasznált építőeleme, és azok beépítési technológái megfelelnek a fenntarthatóság, az energiahatékonyság elveinek. Az építési anyagok helyes választása, beépítésük szakszerű módja lesz látható a bemutatón. Az épületgépészeti berendezések, az épületinformatikai alkalmazások működés közben is megismerhetők, sőt az érdeklődők azok működtetését ki is próbálhatják. Több mint ötven kiállító termékéből lesz felépítve a 2020-ra kötelező közel 0 energia felhasználású, és a pályázati feltételeknek megfelelő interaktív épület.

Ökoház a tavalyi Öko City kiállításon a Construmán 2014. április 2-án. (MTI)

A helyszínen a látogatók a kiállító vállalkozásoknál a ház építésére, felújítására, energetikai felmérés elkészítésére, a témához kapcsolódó szaktanácsadásra is ajánlatot tudnak majd kérni. Az elkövetkező években a magánépíttetők, a felújítók soha nem látott mértékű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, így vélehetően nem pihenhetnek majd olyan sokat a szekemberek a kiállítás ideje alatt. 

Fotó: MTI, Soós Lajos

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©