Átadták Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központot

A 2,2 milliárd forintos beruházással megújult központ egyhetes programsorozattal nyitja meg kapuit.

2013. augusztus 21.

Átadták hétfőn az Agóra-program keretében elkészült Babits Mihály Kulturális Központot Szekszárdon, a 2,2 milliárd forintos beruházással megújult létesítmény egyhetes programsorozattal nyitja meg kapuit.

A Központ az országban az ötödik olyan intézmény, amely az Agóra-program keretében újult meg. Szekszárdon a program finanszírozásában az egykori Babits művelődési ház mellett megújult a - már májusban átadott - Művészetek Háza, és egy 4000 négyzetméteres parkot is kialakítottak a két épület között.

A kulturális központ épületének hasznos alapterülete 1050 négyzetméterrel 7639 négyzetméterre nőtt a bővítésnek és ráépítésnek köszönhetően. Az 575 fős színházterem felújításával bővültek Szekszárd kulturális lehetőségei, hiszen korábban technikai okokból sok színházi produkciót nem lehetett a tolnai megyeszékhelyen bemutatni. A volt Panoráma moziból egy 450 fős, többfunkciós rendezvénytermet alakítottak ki, az épületben 3D-s filmek vetítésére alkalmas premiermozi működik majd, és megmarad a szekszárdi artmozi is.

szekszard kozpont 01

Több hely lesz - Az újonnan átadott Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárdon 2013. augusztus 19-én (MTI)

Az 1,712 milliárd forintos európai uniós támogatással megvalósult projekt támogatói döntése 2008-ban született meg. Az első kivitelezői szerződést 2010-ben írták alá, azonban a Hérosz Zrt. csődbe ment  emiatt azonban 2011 őszén szerződést bontottak. A második kivitelező, a ZÁÉV Zrt. határidőre elvégezte a munkát. A kulturális központot egyhetes programsorozattal adják át a héten.

Forrás: MTI

A képek forrása: MTI, Fotó: Kiss Dániel

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©