A helyére tolják az új Tisza hidat

2020. október 21.

Ütemtervnek megfelelően haladnak a munkák az M4 Abony (Kelet)-Törökszentmiklós (Nyugat) közötti szakaszán. A beruházás keretében 27,1 km hosszú, 2×2 sávos gyorsforgalmi út valósul meg, leállósáv burkolatának kiépítése nélkül, 110 km/h sebességre tervezve. A szakaszon aktuálisan zajló munkák a töltésépítés, a földmű építés, és kisebb szakaszokon már az aszfalt alapréteg építése is. Ezekkel együtt folyamatosan készülnek a párhuzamos és keresztező utak földmunkái. Látványos eleméhez érkezett a beruházás. , helyére tolják a Tisza híd szerkezetét Tiszapüspökinél.

A  szakasz kiemelkedő műtárgyai a Tisza-ártér feletti 416 m hosszú, illetve a Tisza folyó feletti 756 m hosszú híd. Az ártéri hídnál a beemelt elemek helyszíni szerelése, a betonozó jármok építése és a pályalemez zsaluzat építése folyik. A meder hídnál pedig gyártás, helyszíni szerelés és a hídszerkezet tolása történik. A mederhíd 17 tolási fázis során éri el a híd a végleges helyét.

A beruházás az Innovációs és Technológiai minisztérium megbízásából a NIF nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt beruházásában valósul meg.

NIF Sajtóközlemény

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Villamos vonatok a Balaton északi oldalán

Végéhez értek a Szabadbattyán és Balatonfüred között mintegy 55 km-es vonalszakaszon megvalósuló villamosítási munkálatok.

A kábeleket feszítik a Tiszaugi hídnál

Az M44 gyorsforgalmi út építésének része az új Tisza híd építése. Az egyik leglátványosabb munkafázis, a kábelek feszítése zajlik.

Villamosítás az Észak-balatoni vasúton

A munkálatok a tervek szerint folynak. Nyáron Balatonfüredig lesz kész a vonal .

Kész a népligeti vasútállomás terve

A Népliget vasútállomás az egyik legfontosabb átszállópont lesz a Déli Körvasúton közlekedő elővárosi vonatok utasai számára. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©