Új derékcsuklós homlokrakodók a Manitou-tól

12 új modell bevezetését követően a Manitou cégcsoport immár 22 féle derékcsuklós rakodógépet kínál a Gehl AL és Manitou MLA márkanevek alatt.

2022. július 13.

12 új modell bevezetését követően a Manitou cégcsoport immár 22 féle derékcsuklós rakodógépet kínál a Gehl AL és Manitou MLA márkanevek alatt. Az új gépek emelési kapacitása 700 kg és 1,5 t között változik, míg emelési magasságuk 2,5 m-től 3,07 m-ig terjed a rövid- vagy hosszúkaros kiépítés függvényében. Annak érdekében, hogy minden modell a méretének megfelelő teljesítménnyel rendelkezzen, a 2-es és 3-as szériás rakodógépeket 25 lóerős, míg 4-es és 5-ös szériás társaikat 48 lóerős Stage V besorolású motorral szerelik.

A komplett termékpalettával – melyen a legnagyobb gép névleges emelési kapacitása eléri a 3,3 tonnát – a cégcsoport sokféle igénynek képes megfelelni. Köszönhetően az igen széles, több mint 100 eszközből álló szerelékkínálatnak (ezek közt a kanalak, villák és bálafogók mellett megtalálhatók például talajegyengetők és talajfúrók is), a homlokrakodók számos piaci szegmensben szállhatnak versenybe kiváló esélyekkel.

Ebből kifolyólag a cég célkeresztjében többféle alkalmazási terület áll, többek közt a mezőgazdaság – ezen belül is istállókhoz vagy haszonállatokhoz kapcsolódó munkák – és az építőipar. Utóbbihoz kimondottan építőipari felhasználásra tervezett modelleket (AL320/MLA 3-25 H-C és AL420/MLA 4-50 H-C) is kínálnak, melyekkel akár raklapok is könnyedén mozgathatók a szűk, városi munkaterületeken. Sőt, a széles termékválasztékból a kertészeti munkákkal és tereprendezéssel foglalkozó ügyfelek is megtalálhatják az elvárásaiknak minden szempontból megfelelő gépet.

Míg a hatékonyság és a teljesítmény érdekében az összes modellt hidrosztatikus váltóval gyártják, a Manitou MLA 2-25H és a Gehl AL 230 típusok minden kerekéhez egy-egy hidromotort kapcsoltak, hogy e kisméretű gépek körülményektől függetlenül még mozgékonyabbak legyenek. Az új modellek június óta kaphatók a Gehl és Manitou márkák európai forgalmazóinál.

„Kompakt, ám nagyteljesítményű és mozgékony homlokrakodóinkkal az a célunk, hogy a felhasználók az igényeihez messzemenőkig illeszkedő eszközhöz jussanak. A Manitou és Gehl márkaneveken forgalmazott modellek minden esetben elérhetők az ügyfeleinkhez legközelebb eső forgalmazóknál, akik egyre magasabb színvonalú, prémium szolgáltatásokkal járnak a vásárlók kedvében” – foglalta össze Frédérik Crul, a cég derékcsuklós rakodógépekért felelős vezetője.

A tervezési folyamat során a Manitou csoport olyan homlokrakodókat kívánt létrehozni, melyek még a korábbiaknál is ergonomikusabbak és kompaktabb kialakításúak, mialatt teljesítményszintjük kifogástalan marad. Ennek érdekében a motorburkolatokat rövidebbre vették, a 3-as és 4-es széria modelljeibe pedig immár hosszában építik be a motorokat, így csökkenhetett a gépek mérete: a legkisebb típus szélessége például mindössze 1,10 m.

Emellett a hossz csökkentése érdekében a vázat is áttervezték, ráadásul még a legnagyobb modellek magassága is csak 2,14 és 2,29 m között változik, így szűk helyen is jól boldogulnak. A joystick-alapú irányítást még a tapasztalatlanabb gépkezelők is könnyen elsajátíthatják, míg az optimális körkörös kilátás rendkívül biztonságossá teszi az üzemeltetést.

Manitou sajtóközlemény. A címlapfotón: MLA 4-50H

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©