Tisztán elektromos villástargonca a Manitou-tól

A korábban bejelentett gép először volt látható a Matexpo kiállításon.

2021. október 13.

Azok után, hogy az MRT VISION és VISION+ családok bemutatójára online került sor néhány hónappal korábban, a Manitou cégcsoport idén szeptemberben a belgiumi Matexpo szakkiállításon mutatta meg fizikai valójában az első MRT 2260 forgóvázas-teleszkópos villástargoncát.

6 tonnás terhelhetőségével és 22 méteres rakodási magasságával az új modell felveszi a versenyt hagyományos, belső égésű motorral szerelt társaival. Az MRT 2260 a cég tervei szerint három változatban lesz megvásárolható. A lítium-ion akkumulátorral szerelt, tisztán elektromos alapváltozat akár 4 órát is végigdolgozhat egyetlen feltöltéssel. Szintén 100%-ban elektromos, ám immár két akkuval ellátott típustestvére megduplázza ezt, így a gép évente akár 1000 órát tölthet munkával. A fentiek mellett elérhető lesz egy hibrid, hatótáv-növelős változat, melyben dízelmotor tölti az akkumulátort a folyamatos üzem érdekében.

Szöveg és kép: Manitou Europe

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Iparágunk szívdobbanása. Ezzel a szlogennel hívják a szervezők a szakembereket a baumára, az építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

A második negyedévben ugyan csökkent az építési fázisba lépő projektek értéke, de továbbra sem beszélhetünk alacsony számokról. Viszont változatlan árakon a volumen ennél alacsonyabb lenne.

Nagy magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán. Négy kategóriában arany, egy kategóriában ezüst a magyar indulók mérlege az ingatlanszakma Oscar-jának nevezett versenyen.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©