A Manitou középtávú terve

A Manitou újraszervezi kompakt termékei gyártását.

2021. február 01.

A Manitou Csoport (Manitou, Gehl, Mustang) 2021-től kezdődően új öt éves üzleti tervet indított el, amelynek célja kilábalni a járvány okozta gazdasági visszaesésből. A társaság 2020 III. negyedévi beszámolója szerint a 2020 szeptember végéig tartó kilenc hónapban 28%-al csökkent az árbevétel a 2019-es év ugyanezen időszakához viszonyítva. 

A terv magában foglalja a társaság három divíziójából a két gépgyártónak - az anyagmozgató gépek és az ún. „hozzáférést biztosító” gépek (targoncák, teleszkópos rakodók, csuklós gumikerekes rakodók, emelőkosarak), valamint a második divízió, a  kompakt építőgépeket (csúszókormányzású rakodók, kompakt lánctalpas rakodók, csuklós gumikerekes rakodók) - konszolidációját.  A társaság szerviz és szolgáltatások divíziója továbbra is önálló marad.

A társaság azt reméli, hogy hatékonyabb termeléssel fel tudja pörgetni teljesítményét, például azzal, hogy növeli termékei moduláris és sztenderdizált  elemekből történő felépítését. A terv külön fejezetben foglalkozik az iparági zöld kezdeményezésekkel, mint például az alacsony kibocsátás, az elektromos - és a hidrogén meghajtás.  

Az Új Horizont 2025 terv azt a célt tűzi ki, hogy a cég folyamatosan emelje működési eredményét, ami 2025-ig  8% fölött legyen. A társaság a következő öt évben 460 millió Euró értékű beruházást tervez.

 

A Manitou közleménye alapján Maép

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©