A Manitou középtávú terve

A Manitou újraszervezi kompakt termékei gyártását.

2021. február 01.

A Manitou Csoport (Manitou, Gehl, Mustang) 2021-től kezdődően új öt éves üzleti tervet indított el, amelynek célja kilábalni a járvány okozta gazdasági visszaesésből. A társaság 2020 III. negyedévi beszámolója szerint a 2020 szeptember végéig tartó kilenc hónapban 28%-al csökkent az árbevétel a 2019-es év ugyanezen időszakához viszonyítva. 

A terv magában foglalja a társaság három divíziójából a két gépgyártónak - az anyagmozgató gépek és az ún. „hozzáférést biztosító” gépek (targoncák, teleszkópos rakodók, csuklós gumikerekes rakodók, emelőkosarak), valamint a második divízió, a  kompakt építőgépeket (csúszókormányzású rakodók, kompakt lánctalpas rakodók, csuklós gumikerekes rakodók) - konszolidációját.  A társaság szerviz és szolgáltatások divíziója továbbra is önálló marad.

A társaság azt reméli, hogy hatékonyabb termeléssel fel tudja pörgetni teljesítményét, például azzal, hogy növeli termékei moduláris és sztenderdizált  elemekből történő felépítését. A terv külön fejezetben foglalkozik az iparági zöld kezdeményezésekkel, mint például az alacsony kibocsátás, az elektromos - és a hidrogén meghajtás.  

Az Új Horizont 2025 terv azt a célt tűzi ki, hogy a cég folyamatosan emelje működési eredményét, ami 2025-ig  8% fölött legyen. A társaság a következő öt évben 460 millió Euró értékű beruházást tervez.

 

A Manitou közleménye alapján Maép

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©