Piacra dobta legújabb daruját az XMCG

2014. augusztus 11.

Már kapható a kínai építőgépóriás, az XMCG legújabb XCT90U névre hallgató daruja, amit március elején mutattak be a Las Vegas-i Conexpo kiállításon.

A 82 tonnát is a levegőbe emelni tudó monstrum maximális emelési magassága 62,2 méter a gyártó hivatalos adatai szerint, a maximális terhelhetősége pedig 300 tonna/négyzetméter. A darut kompakt méretűre tervezték, 14,3 méter hosszú, 2,8 méter széles és (leeresztett daruval) 3,8 méter magas, az emelést pedig 12 különböző sebességben lehet végezni.

A daru lelke egy 373 kW Cummins ISX15 500 dízelmotor, ami megfelel az  EPA2013 kibocsátási szabványoknak. A terhelhetőségét úgy tervezték természetesen, hogy az európai EN13000-as szabványnak is megfeleljen.  A XMCG célja ugyanis, hogy az XCT-széria megállja a helyét az európai és az észak-amerikai piacon egyaránt.

Az új daru

Az XMCG persze a többi piacra is koncentrál. Július közepén nyitotta meg első Kínán kívűli gyárát Brazíliában. A Sao Paulo közelében lévő Pouso Alegre-ben megnyílt komlexum akár 7000 darab különböző munkagép legyártása is képes egy év alatt. A gyártó 200 millió dollárt invesztált az új brazíliai üzemébe. Persze úgy tűnik, a kínaiaknak van miből költeni, hiszen a vállalat 1,4 milliárd dollár értékben exportált tavaly Kínából gépeket, és az eladott termékek egyharmada a latin-amerikai piacon talált gazdára.

Térképen:

Forrás: Khl.com

Fotó: Khl.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©