A mezőgazdaságban erősít a Bobcat

Új Bobcat szuperkompakt mezőgazdasági teleszkópos rakodó.

2023. április 27.

A Bobcat 2023 áprilisában mutatta be az új TL25.60 AGRI szuperkompakt teleszkópos rakodógépet, így a cég telehandler-kínálata immár nyolc mezőgazdasági gépet számlál – közülük a legnagyobb modell névleges kapacitása eléri a 4,3 tonnát, emelési magassága pedig a 7,5 métert. A TL25.60 AGRI a D24 Stage V dízelmotor 56 kW (75 Le) teljesítményű változatát kapta meg, 2,5 tonnás kapacitásához pedig 5,9 méteres maximális emelési magasság és 3,3 méteres vízszintes kinyúlás párosul.

Teljesítményben és kényelemben is kiemelkedő

Az újdonság azt követően került fel a Bobcat termékpalettájára, hogy az építőipari és gépbérleti ágazatokra kihegyezett testvérmodellje sikerrel debütált a tavalyi év végén. Csakúgy mint építőipari párja, az AGRI változat is kompakt és mozgékony, vagyis a kisebb gazdaságokban se fog gondot okozni számára a manőverezés. Dacára a számos hasonlóságnak, a TL25.60 AGRI számos olyan dolgot kínál, amikkel a gyártó kifejezetten a mezőgazdasági ügyfeleket vette célba – ilyenek például:

  • Első kiegészítő hidraulikakör 80l/perc teljesítménnyel
  • Alapáras gémcsillapítás
  • Három választható AGRI felszereltségi szint
  • Széles abroncsválaszték
  • Légrugós ülés
  • Cab+ AGRI opció minden AGRI funkcióval, amire csak szükség lehet a fülkében
  • Elektromos, fűtött külső tükrök
  • Kézigáz

TL25.60 AGRI

Tágas fülkéjével a TL25.60 AGRI kényelem szempontjából is kiemelkedő, plusz az ergonomikus kapaszkodóknak és terebélyes ajtóknak hála a kezelői munkahely megközelítése se okozhat gondot. Odabent széria a függőleges kormányállítás, felár ellenében pedig a volán már négy irányban állítható.

„A TL25.60 fülkéje megegyezik azzal, ami a Bobcat egyes nagyobb modelljein is megtalálható, ezzel jelenleg a piac legtágasabb belterű teleszkópos rakodója a kompakt mezőnyben. A könnyen áttekinthető kezelőszerveknek köszönhetően a TL25.60 AGRI irányítását és a joystick kiosztását még a kevésbé tapasztalt gépkezelők is gyorsan elsajátíthatják, nem beszélve rutinosabb kollégáikról. Mezőgazdasági területen szintén nagy előny a príma kilátás és a könnyű használhatóság” – mondta el Florian Hilbert, a Bobcat EMEA teleszkópos rakodókért felelős termékmenedzsere.

Innovatív irányítás és funkciók

A TL25.60 AGRI felhasználóinak innovatív technológiák egész sora dolgozik a keze alá. Itt érdemes megemlíteni például a gémcsillapítást, az automatikus ventilátor-fordítást, a korlátozható emelési szöget, vagy a gémúsztatás funkciót. Ezek mellé társul a kiemelkedő kapacitásból adódó hatékonyság és a rövid ciklusidők, melyeket az összetett gémmozgásokat segítő „flow-sharing” funkció tesz lehetővé – utóbbi egyébként az alapfelszereltség része az új rakodógépen.

TL25.60 AGRI

A piac legjobb ciklusidői

A ciklusidők növelésében az is szerepet játszik, hogy a TL25.60 AGRI ugyanazt a központi szelepet használja, mint a Bobcat nagyobb gépei. Ebből adódóan a kezelőknek folyamatosan bőséges teljesítmény áll rendelkezésére – legyen szó tolóerőről vagy felszakítóerőről. Ugyanez mondható el a nyomatékról is, míg a megbízható hidraulikarendszerre mindig lehet számítani.

Kézreálló karbantartás

 A teljesítmény mellett nem lebecsülendő előny a kimagasló rendelkezésre állás, amit a karbantartások leegyszerűsítésével sikerült megvalósítani. Példának okáért minden lényeges részegységhez azonnal hozzá lehet férni a motor környékén, a nagyméretű motorburkolat és a szerszámok nélkül nyitható fedelek pedig azt is lehetővé teszik, hogy a gépkezelők egyes rutin karbantartási műveleteket saját maguk végezzenek el.

Érdemes szót ejteni a hegesztett alapvázból következő strapabíró felépítésről és védettségről.  A kritikus fontosságú alkatrészek hathatós védelme egyben azt is jelenti, hogy az új teleszkópos rakodó még a legmostohább körülmények közt is megállja a helyét.

A TL25.60 AGRI felépítéséből következő sokoldalúság egyik gyümölcse, hogy az üzemeltetők a rendelkezésre álló szerelékek és különféle gyorscserélők igen széles skálájából válogathatnak. Ezek közül kiemelkedik a Bob-Tach gyorscserélő, amivel a legösszetettebb eszközök is felvehetők, hogy semmilyen mezőgazdasági munka se jelentsen akadályt.

A Bobcat sajtóanyaga alapján Fotók és videó: Bobcat.

https://www.youtube.com/watch?v=COykUk9NNO4

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©