Növelte bevételeit tavaly a Heidelberg

2015. április 07.

Jól zárta a tavalyi évet a német cementgyártó óriás, a Heidelberg. A vállalat négy százalékkal növelte a bevételét. Az üzemi nyeresége pedig ennél is többel, 5 százalékkal nőtt.

A heidelbergi székhelyű vállalat jól zárta a tavalyi pénzügyi évet is, amit a vállalat nagyobb piacan tapasztalható gazdasági fellendülés is előrevetített. Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és Afrikában is javulatak a gazdasági kilátások, és növekedtek az árak.

A 12,6 milliárd eurós bevétel az euró dollárhoz képest lévő gyengülése ellenére is szép eredmény, ami 687 milliós profitot jelentett tavaly, ami szintén növekedést jelent a 2013-as számokhoz képest. A cég szerint nőtt az értékesítése a cement és sóder területén is.  Dr Bernd Scheifele, a vállalatcsoport igazgatója szerint  a cég az elmúlt 15 év tekintetében a legjobb formájában van, minden téren egyértelmű növekedési trend tapasztalható.

A HeidelbergCement központja a németországi Heidelbergben

A cég az év elején vált meg a Hanson Building Products 1,4 milliárd dollárért (1,3 milliárd euró), melyek a cégvezető szerint segítették a Heidelberg profiltisztítását. A cég az eredmények ellenére óvatos az idei jóslással, bár az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban tapasztalható fellendülés miatt most is bizakodnak. Kérdés, hogy a nagy konkurencia, a Lafarge és a Holcim fúziója közbeszól-e majd a Heidelberg terveinek. 

Fotó: Nzz.ch

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©