Hazai ingatlanos hírek

2021. március 26.

Futureal

Zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal Development Holding Ingatlanforgalmazó Kft., 55 milliárd forint névértékben, a Magyar Nemzeti Bank  Növekedési kötvényprogramjában (NKP) – adta hírül a cég március második felében.  

Az jegybank az NKP-ban meghatározott maximális keretösszeget teljes mértékben kihasználva a kötvények mindössze 30 százalékát tudta lejegyezni, mivel a kimagasló piaci érdeklődés eredményeként 70 százalékot intézményi befektetők vásároltak meg - írták. A jegybank mellett további 12 bank, biztosító, befektetési alapkezelő, illetve vagyonkezelő vált a Futureal kötvényének tulajdonosává a következő, legalább 10 évre.

Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója és társtulajdonosa a vállalat kapcsolódó közleményében elmondta, büszkék arra, hogy a koronavírus-járvány okozta piaci kihívások ellenére a cégcsoport aktívan részt tud venni a hazai gazdaság újraindításában, hiszen csak Magyarországon jelenleg több mint 1 millió négyzetméternyi fejlesztésen dolgoznak.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, együtt 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, 5 milliárd eurót meghaladó értékben.

Részlet a Futureal által épített Etele Plázából

Cordia

A Cordia ingatlanfejlesztő 2021-ben rekordszámú, csaknem 1800 új lakás átadását tervezi, amelyek közül a legtöbb a főváros XIII., IX., illetve VIII. kerületében található – publikálta a vállalat március közepén terveit. Hozzátették, az ingatlanfejlesztő tavaly 1100 lakást adott át: 545-öt a XIII. kerületben, 241-et a XI. kerületben, a fennmaradó lakásokat pedig a XIV., a VIII., és a VI. kerületben.

Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke elmondta: a családtámogatások 2016-tól kezdődően jelentős pozitív hatást gyakoroltak az új lakások piacára, a keresletet pedig az idén tovább erősíti az 5 százalékos áfa ismételt bevezetése, illetve adott esetben visszaigényelhetősége, a családtámogatási rendszer bővítése, valamint az, hogy a lakáshitelek továbbra is hosszú távra fixált, alacsony kamat mellett érhetőek el.

Hozzátette, a pandémiás időszak és az azzal járó korlátozások, népszerűvé tette a zöldövezeti otthonokat, amelyek különösen keresettek a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) is igénybe vevő vásárlók körében. Mindezekre válaszul a Cordia az idén tovább bővíti kínálatát: 7 fejlesztés részeként 820 új otthont hirdetnek majd meg a főváros legnépszerűbb helyszínein, ennek fele zöldövezeti lakás lesz.  

A Cordia a kelet-közép-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és befektető vállalatcsoport, amely az újlakás-kínálati piacon jelen van Magyarországon, Lengyelországban és Romániában, valamint két pilotprojekttel Spanyolországban is. A cég a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalat csaknem 93 százalékát, valamint a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív Argo Poperties NV holland társaság 18 százalékát. Ezeket a tranzakciókat részben a jegybank Növekedési Kötvényprogramjában kibocsátott kötvényekkel finanszírozta a vállalat.

A Cordia által épített Grand Corvin társasház a Corvin sétányon 2021. februárjában

D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport

Az OTP Bank 23 milliárd forintos hitelt biztosít a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legújabb fejlesztéséhez, a Duna Terasz Grande lakóparkhoz, ami a Duna Terasz Lakónegyed részeként valósul meg – adta hírül az OTP Bank és a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport március első felében.

A társaságok közös közleménye szerint a lakóparkban 790 lakás épül - az egyszobástól a nagy, családi ötszobásig -, amelyek 2 épületben, Budapest XIII. kerületében a Vizafogó városrészen a Foka-öböl közelében helyezkednek el. A kéthektáros területen a pince és földszinti teremgarázs, az üzletek és a földszinten található közös használatú terek szerkezetépítése folyik, a tervek szerint az épületet 2023-ban adják át.

Az első értékesítési ütemben eladásra kínált 464 lakásból 164-et értékesítettek, ez kicsivel több, mint 35 százaléka a jelenlegi ütemnek, a teljes beruházás számainak tükrében pedig meghaladja a 20 százalékot.

A közlemény idézte Tóth Csabát, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezetőjét, aki elmondta, megtisztelő, hogy az OTP Bank elismeri és támogatja a Duna Terasz Grandéban rejlő egyediséget, valamint a megbízható, stabil fejlesztői hátteret, amelyre a Duna Terasz Lakónegyed beruházás minden ütemében kiemelt figyelmet fordítanak.

Galovics Gábor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója pedig arról számolt be a közleményben, hogy az OTP Bank továbbra is elkötelezett az ingatlanfejlesztések, azon belül is a lakóingatlanok finanszírozásában. A Duna Terasz Lakónegyed korábbi ütemében is partnerként voltak jelen; stabilitás és alacsony kockázat jellemezte a projektet, amely megbízható és tőkeerős háttérrel rendelkezik - tette hozzá a szakember.

Látványterv a Duna Terasz Grande lakóparkból

Forrás: MTI

Fotó: Futureal, Codia.hu, Ingatlan.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi megújuló energiaipari hírek

A világ leghosszabb, napelemekből álló kerékpárútját Hollandiában, legnagyobb vízen lebegő napelemfarmját Szingapúrban nyitották meg a közelmúltban.

Jövőre két új csomóponttal gyarapodik Debrecen és az M35-ös út térsége

Az új csomópontok az épülő BMW-gyár megközelítését is egyszerűbbé teszik a Debrecen mellett futó M35-ös felől.

Keresleti oldalról biztatóak az építőipar kilátásai

Az alapanyok drágulása és a szakemberhiány a kínálati oldalon okoz nagyobb fejtörést a májusi kedvező adatokat kommentáló elemzők szerint. 

Hazai gyártói hírek

A Mapei és a Kvarchomok Kft. is fékezte exportkivitelét. A Thermofoam Kft. új energiatakarékos és környezetbarát hőtárolási módszert fejlesztett ki.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©