Mobil alkalmazásokat fejlesztett egy magyar cég az építőipari vállalkozásoknak

2018. július 12.

Az okostelefonos programok alkalmazásával a szektorban dolgozó cégek papírmentessé válhatnak és jelentősen növelhetik a hatékonyságukat.

A magyar piacra optimalizálták

A magyarországon működő építőipari cégek hatékonyságának növelésére, ezzel a szektorra jellemző munkaerőhiány enyhítésére kínálnak megoldást egy magyar startup, a Bauapp Kft. által fejlesztett mobil applikációk – derült ki vállalkozás által június végén tartott sajtótájékoztatón.

Az applikációk átláthatóvá teszik a raktározás, a minőség-ellenőrzés és az anyagszállítás folyamatát is, fejlesztésüknél figyelembe vették a magyar piac sajátosságait, így például a széttagolt, szerteágazó alvállalkozói rendszereket. A vállalkozás eddig 10 építőipari céggel kötött szerződést.

Júliusban érkezik az applikáció második verziója, amely az eddigi felhasználók visszajelzései alapján a raktározás és anyagszállítás mellett már a minőség-ellenőrzésre is kiterjed. A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan további 20 építőipari cég csatlakozik a rendszerhez.  Az egyes cégek előfizetői rendszerben szerezhetik be a mobil applikációkat, a szerződések egy-egy évre szólnak.    

Növelhető a hatékonyság

Az applikáció azért fontos újítás az építőipar számára, mert alkalmazásával a szektorban dolgozó cégek jelentősen növelhetik a hatékonyságukat, hiszen projektjeik minden elemét - az eszközöktől, a beszerzett anyagokon át, az építkezésnél felmerül hibák és azok javításáig - pontosan ismerik majd, így nő a költséghatékonyságuk és versenyképességük is.     

A projektek költségeinek nagy részét teszi ki a munkaerő, miközben az építkezésen dolgozók munkaidejük egy részét nem töltik el hatékonyan, ám a BauApp applikációi segítségével az azokat használó munkatársak (az építésvezetők, műszaki ellenőrök stb.) akár heti több órányi munkát is megspórolhatnak.

Nem okoz gondot az építkezések során gyakran tapasztalható hálózati lefedettség hiánya, hiszen minden akalmazás offline módban is képes az adatok tárolására, amelyek aztán a mobilos internetkapcsolat helyreállításakor a felhőbe mentett adatokkal szinkronizálnak.

Az okostelefonok az építőipart is átalakítják -  ​iPhone 6 okostelefonok, amelyet 2014. szeptember 9-én mutatott be az Apple Inc. (illusztráció)

A top 400-ra koncentrálnak

A magyar piacon 2000 olyan építőipari cég működik, amelynek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, 400 társaság éves árbevétele több mint 1 milliárd forint és ezen felül van a Top20 kategória. A Bauapp által fejlesztett applikáció elsősorban az úgynevezett top 400 cégre koncentrál, amelyeknél a döntéshozatal Magyarországon történik. A top 20 kategóriába tartozó cégek elérése nemzetközi jellegük miatt nehezebb, azonban a továbbfejlesztett verzió alkalmazásáról már négy nagyvállalattal tárgyalnak.

A Bauapp Kft. a mobiltelefon alapú vállalati alkalmazások fejlesztésével és nemzetközi értékesítésével foglalkozó Mobilengine leányvállalata. A nemzetközi építőipari díjakat nyert Mobilengine applikációit számos építőipari cég – többek közt a Suffolk, a McGee, az  AppGO, Mick George, Soul&Water, Wooldridge Group és az MH Getjar  - használja. A most induló magyar BauApp erre a technológiára épül, és már itthon is komoly referenciái vannak (Pedrano, Futureal, Pannergy).

A BauApp idén év végéig összesen 8 applikációt vezet be a magyar piacon. Ezek közé tartozik a BauApp Raktár, a BauApp Anyagszállítás vagy a BauApp Minőség alkalmazások is.

Fotó: Wikipédia/hurk

Forrás: MTI, E-gepesz.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©