Tavasszal megkezdődik az M2 Budapest-Vác közötti szakaszának bővítése

Közel 20 kilométeren valósul meg az M2 Budapest - Vác déli csomópont közötti szakaszának átépítése. A fejlesztés során 2×2 sávossá épül át az autóút.

2017. március 07.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg az M2 Budapest - Vác déli csomópont közötti szakaszának 19,6 km hosszan történő átépítése. A közel 20 km-es szakaszból jelenleg 13,4 km hosszan 2×1 sávos. A fejlesztés során 2×2 sávossá épül át az autóút, középen elválasztó sávval, a meglévő pályaszerkezet megerősítésével.

Burkolt leállósáv és fizikai elválasztás lesz végig a meglévő műtárgyak felújításával, az új pálya műtárgyainak építésével, egy vasút feletti híd átépítésével. Két új külön szintű csomópontot alakítanak ki: Dunakeszi északi részén és Sződligetnél. Fótnál félcsomópont létesül új fel- és lehajtóágak kiépítésével, megteremtve a közvetlen kapcsolatot Budapest irányába a településről. Dunakeszi mellett az M2 autóúton jelenleg is meglévő pihenő az új Dunakeszi északi csomóponttal kombinált pihenővé épül át.

 

 

A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig 110 km/h-val lehet majd haladni. Tovább tehermentesülnek az átmenő forgalom alól a 2. sz. főút mentén található települések: Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög, Vác. Javul a forgalombiztonság, illetve csökkennek a balesetek.

A nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes, legkedvezőbb ajánlatot adó kivitelező az STR+S-M2 Konzorcium (Strabag Építő Kft. – Strabag AG), a nettó kivitelezés értéke 32,975 milliárd forint. A kivitelezés az előkészítő munkálatokkal várhatóan 2017 áprilisában megkezdődik. A fejlesztés 2019-ben fejeződik be. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©