Sikeresnek ítélik a szervezők a Construmát

A COVID-19 vírus okozta járvány miatt tavaszról őszre halasztott kiállítás az iparág legfontosabb üzleti rendezvénye volt idén.

2020. október 13.

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után október 7—11-ig rendezte meg a HUNGEXPO a tavasszal elmaradt 39. CONSTRUMA és a 9.  OTTHONDesign kiállítást. A megszokottól eltérő időpontban és körülmények között szervezett kiállításon a HUNGEXPO legnagyobb alapterületű csarnokában, az A pavilonban csaknem 150 kiállító vett részt. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy az idei CONSTRUMA megrendezése önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú, európai kiállítást bizonytalan időre halasztottak.

Az idei kiállítás központi témája a megújuló energia volt.  A látogatók számos hazai és nemzetközi forgalmazóval találkozhattak az építőipartól a lakberendezésig. A Construma kiállítás csokor része immár évek óta a nagy sikerű OTTHONDesign kiállítás, ahol a látogatók megismerhették a legújabb lakberendezési és belsőépítészeti irányzatokat, újdonságokat. A kiállítás hagyományos eleme az idén a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében felállított Magyar Design stand, amely a hazai tervezők egyedi kínálatán keresztül mutatta be az aktuális design trendeket. A stand a személyes találkozások helyszíne is volt, ezen kívül több magyar designmárka, pl. a Plydesign, Shelfie önálló standon várta a látogatókat.

A járványhelyzet miatt csökkenő kiállító- és látogatószám ellenére a részvevők többsége elégedetten nyilatkozott a kiállításról. A kiállítók elsősorban a komoly érdeklődők számának növekedését említették. Mint mondták, örömmel tapasztalták, hogy ezúttal a határozott céllal érkező látogatók voltak többségben. Köszönhetően a koncentrált érdeklődésnek és a kiállítás idejére meghirdetett kedvezményeknek, több kiállító a korábbinál jelentősebb arányú üzletkötésekről számolt be.  

A Construma idén is komoly szakmai programoknak adott helyet. Ezek közé tartozik – immár hagyományosan – a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara épületgépészeti szakmai továbbképzése; az ÉVOSZ kerekasztal beszélgetése „Mire elég a forrás?” címen a nagy értékű építési beruházásokról; a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület Bérlakás építési program 2020 című rendezvénye; a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzése építészek számára.

A kiállításon adták át az idei CONSTRUMA-díjakat, amellyel a kiállítás szervezői a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékeket ismerték el.  

A 2020-as díjazott cégek és termékek

BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. (BACHL Extrapor HL)

Horizont Global Kft. (Fészekház)

Internorm Ablak Kft. (Internorm KF520 műanyag – műanyag/alumínium ablak)

Nilan Légtechnika Kft. (Nilan Combi S 302 Polar Top)

Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. (Új generációs cella-optimalizált német fejlesztésű napelem modul)

Hungexpo sajtóközlemény

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©