Elmarad idén az Agritechnika

2021. április 01.

Elmarad az Agritechnika, a világ legnagyobb mezőgazdasági gép kiállítása, amelyet idén novemberben terveztek megtartani Hannoverben. A szervező DLG (Német Mezőgazdasági Szövetség) bejelentése szerint a kiállítást 2022. február 27. és március 5. között tartják meg.

A nehéz döntés meghozatalát azzal magyarázzák a szervezők, hogy további  korlátozások léptek életbe az egyes országokban a járvány harmadik hullámának megérkezése után. A hivatalos közleményben olvasható az is, hogy a DLG, a VDMA (Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetsége) és a kiállítókat tömörítő tanácsadó testület vezetősége szerint kevés biztos pont van ahhoz a tervezéshez, amely egy ilyen nagyszabású esemény megszervezéséhez kell.

A kiadott közlemény szerint a szervezők remélik, hogy a négy hónap időpont eltolás elegendő lesz arra, hogy a résztvevő társaságok megfelelően fel tudjanak készülni. Különösen fontos ez annak fényében, hogy két nagynevű kiállító, a John Deere és az SDF már lemondta a részvételét, és más társaságok is fontolgatták ezt.

„Meg vagyunk róla győződve, hogy nyár végére, amikor a jelentkezési határidő lejár, kiállítóink és látogatóink megfelelő információkkal rendelkeznek majd a szükséges tervezéshez” – jelentette ki Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetségének elnöke, aki hozzátette, hogy az Agritechnika vitathatatlanul a szektor vásárainak zászlóshajója.

A kiállítók csalódottan reagáltak a hírre. „Soha nem hiányzott ennyire a fogyasztókkal történő személyes találkozás, az újdonságok és újítások közvetlen megismerése”  - mondta Klaus-Herbert Rolf, a mezőgazdasági gépgyártók  sajtó és hirdetési munkacsoportjának elnöke.

Agritechnika Sajtóközlemény alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©