Elmarad idén az Agritechnika

Az Agritechnika a koronavírus legújabb áldozata. Nyitás talán majd jövőre.

2021. április 01.

Elmarad az Agritechnika, a világ legnagyobb mezőgazdasági gép kiállítása, amelyet idén novemberben terveztek megtartani Hannoverben. A szervező DLG (Német Mezőgazdasági Szövetség) bejelentése szerint a kiállítást 2022. február 27. és március 5. között tartják meg.

A nehéz döntés meghozatalát azzal magyarázzák a szervezők, hogy további  korlátozások léptek életbe az egyes országokban a járvány harmadik hullámának megérkezése után. A hivatalos közleményben olvasható az is, hogy a DLG, a VDMA (Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetsége) és a kiállítókat tömörítő tanácsadó testület vezetősége szerint kevés biztos pont van ahhoz a tervezéshez, amely egy ilyen nagyszabású esemény megszervezéséhez kell.

A kiadott közlemény szerint a szervezők remélik, hogy a négy hónap időpont eltolás elegendő lesz arra, hogy a résztvevő társaságok megfelelően fel tudjanak készülni. Különösen fontos ez annak fényében, hogy két nagynevű kiállító, a John Deere és az SDF már lemondta a részvételét, és más társaságok is fontolgatták ezt.

„Meg vagyunk róla győződve, hogy nyár végére, amikor a jelentkezési határidő lejár, kiállítóink és látogatóink megfelelő információkkal rendelkeznek majd a szükséges tervezéshez” – jelentette ki Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetségének elnöke, aki hozzátette, hogy az Agritechnika vitathatatlanul a szektor vásárainak zászlóshajója.

A kiállítók csalódottan reagáltak a hírre. „Soha nem hiányzott ennyire a fogyasztókkal történő személyes találkozás, az újdonságok és újítások közvetlen megismerése”  - mondta Klaus-Herbert Rolf, a mezőgazdasági gépgyártók  sajtó és hirdetési munkacsoportjának elnöke.

Agritechnika Sajtóközlemény alapján Maép

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©