A Yanmar nem lesz ott az Agritechnikán

Az Agritechnika a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gép vására, amelyet 2021. november 14-20 között rendeznek meg Hannoverben. 

2021. március 23.

Az Agritechnika a világ egyik legnagyobb nemzetközi mezőgazdasági gép kiállítása és vására, amelyet 2021. november 14-20. között rendeznek meg Hannoverben. 

Az Agritechnika világ vezető mezőgazdasági technológiai vására, ahol minden vezető cég képviselteti magát. Legutóbb  2 802 kiállító volt jelen 52 országból, és  458 000 látogató jött el 130 országból. Idén a hannoveri kiállítási központ közel 90%-át már lefoglalták, a szakkiállítás szervezője, a Német Mezőgazdasági Társaság több mint 2000 kiállítóra számít.

Néhány fontos piaci szereplő mégis hiányozni fog. Az már korábban kiderült, hogy a John Deere távol marad, most a Yanmar jelentette be, hogy nem vesz részt a kiállításon. Ez annál fájóbb mindenki számára, mert a japán cég nemzetközi piacvezető a dízelmotorok gyártása területén.

A Yanmar a döntését természetesen a koronavírus járvánnyal indokolta, kiemelve, hogy a mutánsok terjedését megakadályozni hivatott kormányzati intézkedések és az oltási kampányok ellenére is rengeteg a bizonytalanság, és ebben a helyzetben a cégnek meg kell gondolni, hogy milyen tevékenységeket folytathat  biztonságosan és felelősségteljes módon. Ez a nemzetközi vásárokon történő részvételre is vonatkozik, - közölte a cég.

Carlo Giudici, YANMAR Europe értékesítési igazgatója kiemelte, hogy  egy "ilyen nagy jelentőségű eseményre hónapokkal a nyitás előtt megkezdődik a felkészülés, ezért most kénytelenek voltunk meghozni azt a nehéz döntést, hogy idén nem veszünk részt a kiállításon… Nagyon sajnáljuk, hogy a régre visszanyúló hagyomány ellenére idén nem leszünk jelen, de továbbra is támogatjuk a fontos vásárok és kiállítások létrejöttét, amelyek széles körű elismerést hoztak számunkra az elmúlt évtizedekben , - tette hozzá.

Egyébként a mezőgazdasági gépek és technológiák terén számos vezető vállalat már jelezte részvételét, és májustól minden kiállító az új online Agritechnika digitális platformon is bemutatkozhat.  Ez a kényszerhelyzetből létrehozott digitális megoldás egyben előre mutató új megjelenési forma is, habár nem helyettesítheti a személyes jelenlétet és az élő termékbemutatókat.

Maép hír

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©