Magyar ingatlanfejlesztők a MIPIM kiállításon

Sikeres a magyar fejlesztések bemutatkozása a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a cannes-i MIPIM-en.  

2022. március 18.

Jelentős érdeklődés mellett mutatkoznak be a magyarországi ingatlanfejlesztések az 1990 óta évente megrendezésre kerülő MIPIM-en, az ingatlanszakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállításán március 15-18. között Cannes-ban. A Magyarország-Budapest-stand szervezői – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt –– több milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be. A stand Budapest, Debrecen és Szeged beruházásainak népszerűsítése mellett a nagyközönség elé tárja a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők – ATENOR, Futureal-csoport, GLP, TriGranit, WING – városarculatot alakító fejlesztéseit, amelyeket a következő években adnak át.  A nemzetközi ingatlanos seregszemlén hagyományosan nagy az érdeklődés az eseményen 2016 óta megjelenő magyar stand iránt, hiszen több rangos nemzetközi díjjal elismert fejlesztés jutott a tervektől a megvalósítási szakaszba, vagy éppen el is készült.

A cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vesz részt. A rendezvény évről évre növekvő jövőbeni befektetéseket, jelentős üzletszerzési lehetőségeket, valamint fejlődési irányokat mutat az eseményen megjelenő országok számára.

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke kiemelte: a jelentős magánfejlesztések mellett állami, kiemelt kormányzati projektek is szerepelnek a Magyarország-Budapest-standon a Budapesti Fejlesztési Központ közreműködésében; a színes fejlesztési portfólió pedig jelentős számú érdeklődőt vonz. Magyarország évek óta kitüntetett figyelmet élvez a MIPIM-en a kiszámítható befektetési környezetnek, a beruházások támogatásának, az Európai Unióban előkelő helyen álló robusztus gazdasági növekedésnek és a magas hozamoknak köszönhetően. Az ágazat jelentős belső tartalékokkal rendelkezik, így a válság után gyors felpattanás várható a beruházásoknál, amelyek iránt jelentős a külföldi érdeklődés.

Atenor - Aréna Business Campus 

Heffner Róbert, a HIPA vezérigazgatói tanácsadója kiemelte: Magyarországon a pandémia ellenére 2021-ben újabb csúcsot döntöttek a működőtőke-beruházások. Az 5,9 milliárd euróra ugró éves befektetési volumennel együtt az egy projektre eső külföldi zöldmezős beruházási rekord is megdőlt. Továbbra is magas szinten van a beruházási ráta, amely az MNB előrejelzése szerint 2022-ben akár a GDP 29%-át is elérheti, és ezzel az EU-ban az egyik legmagasabb értéknek felel meg. A magyar ingatlanprojektek cannes-i népszerűségéhez hozzájárul az eredményes befektetésösztönző gazdaságpolitika, hiszen évről évre jelentős fejlesztések mutatkoznak be. A külföldi befektetésekért azonban továbbra is erős a globális verseny, amelyben Magyarország remek pozíciót biztosított magának az utóbbi időszakban – mutatott rá Heffner Róbert.

A piac legjelentősebb ingatlanfejlesztői – az ATENOR, a GLP, a Futureal-csoport, a TriGranit és a WING – a legfrissebb, folyamatban lévő fejlesztéseikkel vesznek részt a kiállításon. Az ATENOR, Magyarország campus-specialistája bemutatja legújabb fejlesztését, a BakerStreetet „A+” kategóriás irodaprojektet Dél-Buda szívében, az Aréna Business Campust, egy A+ kategóriás, 72.000 m² iroda- és retail területet kínáló irodakomplexumot, valamint a LAKE11 Home&Park projektet, amellyel a fejlesztő Magyarországon is belépett a lakóingatlanpiacra 2021-ben. A 6 épületből álló 130.000 m²-es Váci Greens irodapark már kész fejlesztésként van jelen a kiállításon.

A GLP első magyarországi fejlesztését, a Sziget Logisztikai Központot mutatta be, amelynek révén a magyar piacon is bevezeti tervezési koncepcióját, amely a raktárterület hatékony kihasználására és az energiamegtakarításból adódó költségcsökkentésre összpontosít.

Futureal - Budapest One

A közép-kelet-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, a Futureal-csoport az Őrmező és Kelenföld határán elterülő, összesen több mint 65.000 m2-es Budapest ONE irodaházat mutatja be, amelynek a közel 20.000 m²-es második és 19.000 m²-es harmadik fázisát párhuzamosan fejlesztik, és várhatóan 2022 második felében adják át. A látogatók ugyancsak megismerhetik Magyarország első okosplázáját, az 55.000 m2-es, újgenerációs Etele Plaza bevásárló- és szórakoztatóközpontot is, amely egyedülálló formavilággal és szolgáltatásokkal nyílt meg tavaly ősszel. A nemzetközileg elismert Corvin Sétány sikertörténetében új fejezetet jelent az érintésmentes technológiával ellátott, közel 30.000 m²-es Corvin Innovation Campus irodaház, amelynek első ütemébe már 2023 elején beköltözhetnek a bérlők, a 2. ütem pedig hamarosan szerkezetkész lesz. Elviszik Cannes-ba a vállalat első raktárcsarnokát, a HelloParks Maglód megaparkban megépült MG1-et, amely Magyarországon az ipari épületek közül elsőként kapott Excellent minősítést BREEAM New Costruction kategóriában a Desing Stage-re. Emellett bemutatják a hamarosan elkészülő csarnoknak helyet adó HelloParks Fót-ot, illetve az ország egyik legnagyobb logisztikai megapark fejlesztését, a HelloParks Pátyot is.

Trigránit - Millenium City Center

A TriGranit prezentálja, hogy az elmúlt negyedszázad alatt milyen hatalmas megújulást hozott a Dél-pesti irodafolyosó számára. A Millennium City Center 3 hektáros területén összesen 360.000 m²-t fejlesztett: a több mint 310 luxuslakásból álló Duna-Pest Residencest; a világhírű Művészetek Palotáját; négy „A” osztályú Millenium Tower irodaházat; és a K&H székházát. Idén nyáron az alapítók víziója beteljesül a környék legújabb ékköve, a Millennium Gardens átadásával.

A WING az ország egyik vezető ingatlanvállalkozása, az első számú iroda- és székházfejlesztője. A vállalat az ingatlanpiac minden szegmensében jelen van és jelenleg is aktívan fejleszt, így a nemzetközi vásáron irodákat, ipari parkot, bevásárlóközpontot és lakófejlesztéseket is bemutat. Köztük a környezettudatos, hotel-iroda vegyesfunkciós 40.000 m² bérbeadható területű Liberty projekjét, a 13.500 m² bérleményi területet kínáló HOP Passage-t, a Budapest új irodafolyósóján épülő Hungária Office Park első új irodafejlesztését, a nagy sikerű East Gate Business Park második ütemében épülő East Gate PRO összesen 20.000 m²-es csarnokait, amelyek modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínálnak Fóton az M0-s és az M3-as autópályák találkozásánál, illetve a 2022 tavaszán közel 100 üzlettel megnyíló GOBUDA Mall Óbuda bevásárlóközpont. Lakóingatlan fejlesztései közül a Kassák Residence második üteme, a Kassák Passage; Budapest legzöldebb, környezetbarát lakóparkja, a Le Jardin és a belvárostól karnyújtásnyira lévő Park West fejlesztés képviseli a vállalatot a MIPIM-en.

Wing  - GOBUDA Mall Óbuda

A Magyarország-Budapest-stand kiállítói között van a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE, hogy a standon zajló kerekasztal beszélgetéseket a legfrissebb elemzéseikkel segítsék. Bemutatkozik a Stay in Hungary Kft., amely betelepülő nagyvállalatok részére nyújt komplex belsőépítészeti, generál tervezési, project management és érdekképviseleti szolgáltatásokat, valamint Osztrovszki Gyöngyi, ingatlanbefektetési tanácsadó, aki ipari ingatlanok portfólióját ismerteti a standon.

Sajtóközlemény,  Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), Budapest Fejlesztési Központ (BFK), Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), Liget Budapest Projekt

A bemutatott fejlesztések videoi: https://www.youtube.com/watch?v=Y4KV6LG4H9w

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©