Véget ért a bauma

Elégedettek a szervezők és kiállítók mind az üzletmenettel, mind a szakmai programokkal.

2022. november 01.

A  Messe München területe hét teljes napra az építőgép ipar központjává vált, a bauma újra elfoglalta korábbi helyét. Összesen mintegy 3200 kiállító 60 országból (2019: 3684 kiállító 63 országból) és több mint 495 000 látogató több mint 200 országból (2019: 627 603 látogató több mint 200 országból) érkezett Münchenbe a világ legnagyobb építőgép, építőanyag-gyártó gép, bányászati gép, építőipari jármű és berendezés legnagyobb nemzetközi vásárára, amely október 24. és 30. között került megrendezésre.

A 10 legnagyobb kiállító ország sorrendben a következő volt: Németország, Olaszország, Törökország, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Hollandia, Franciaország, az Egyesült Államok, Ausztria, Spanyolország és Kína. A nemzetközi (értsd nem német) kiállítók aránya közel 65 százalék volt. A nemzetközi látogatók aránya 50 százalék körül mozgott.

A bauma azonban nemcsak üzleti platformként mutatta meg erejét; a vásár az iparág legfőbb trendjeinek meghatározásában is beváltotta a várakozásokat.  Franz-Josef Paus, a Paus Maschinenfabrik GmbH ügyvezető igazgatója és a bauma tanácsadó testületének elnöke összefoglalóan így fogalmazott: „Nagyon elégedettek vagyunk a bauma megvalósulásával. A vásár rendkívül népszerű volt mind a vásárlók ​​mind a vendégek körében. A digitalizáció és az automatizálás témái uralták a vásárt, és ezek a tendenciák visszafordíthatatlanok.”

forrás: Messe München, fotó: Messe München, Frommel fotodesign

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©