Új Kobelco bontó

A Kobelco Construction Machinery Europe (KCME) nemrég jelentette be új generációs, SK550DLC-11 típusjelű bontókotrójának piaci bevezetését.

2022. szeptember 05.

A Kobelco Construction Machinery Europe (KCME) nemrég jelentette be új generációs, SK550DLC-11 típusjelű bontókotrójának piaci bevezetését. Az új gépet úgy tervezték, hogy komolyabb motorteljesítmény mellett tartósabb legyen, és gépkezelői kényelem szempontjából is felülmúlja az elődmodellt.

A 2018-ban bemutatott SK550DLC-10 kotrót leváltó új gépet – csakúgy mint a kisebb kapacitású, de szintén bontásra kihegyezett SK350DLC és SK400DLC modelleket – a Kobelco jól bevált „Next” rendszerével szerelik, mellyel nemcsak a talajszinten és magasban végzendő bontási munkák válnak könnyebbé, de a projektek közti szállítás is.

A 27,5 méteres maximális függőleges kinyúlású SK550DLC-11 négyféle extrahosszú toldattal szerelhető fel, míg egy külön gémkonfigurációval (ennek maximális munkamélysége 6,2 méter) például épületek alsóbb szintjei bonthatók. Ráadásul a szerelékeket a munkák helyszínén is könnyű cserélni.

„A bontógépek terén régóta vezető szerepet betöltő Kobelco ezúttal olyan megoldást kínál ügyfelei számára, mellyel mind talajszinten, mind nagy magasságban végzett bontási munkák elvégezhetők ugyanazzal a géppel. A Next rendszer verhetetlen érv az új modell mellett, hiszen segítségével rengeteg idő és költség takarítható meg: a szerelékek a helyszínen nagyjából fél óra alatt lecserélhetők, míg a kotró egyszerűen szállítható hagyományos tréleren. Ráadásul a SK550DLC-11 erősített alkatrészeket kapott, hogy megbirkózzon a legzordabb körülményekkel is a bontási munkák helyszínén. Mint minden Kobelco munkagépet, legújabb bontókotrónkat is maximális tartósság jellemzi” – mondta el Peter Stuijt, a KCME termékmarketing-menedzsere.

Szöveg és fotó: KCME

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©