Új generációs Wirtgen hidegmarók

A Wirtgen csoport 30 géppel – köztük tíz világújdonsággal – volt jelen a Conexpo 2020 szakkiállításon. A legnagyobb érdeklődés az új hidegmarókat övezte.

2020. május 29.

A Las Vegas-i Conexpo-n kiállított termékek közt nagy figyelmet kapott a cég nagy hidegmaróinak legújabb generációja, melyek közül kiemelten fontosak az intelligens F sorozat W 220 Fi és W 250 Fi típusai, ugyanis ezeket Las Vegasban láthatta először a nagyközönség.  350 mm-es maximális marási mélységgel a két vadonatúj modell kopórétegek felújításától finommarási műveleteken át pályaszerkezetek teljes eltávolításáig sokféle feladatra alkalmas. A 801 lóerős W 220 Fi típust kétsebességes Dual Shift váltóművel szereli a gyártó, míg az 1010 lóerős W 250 Fi Active Dual Power nevű rendszere két motorból áll.

Witrgen W 250 Fi (borítón: Witrgen W 200 Fi)

Az F széria modelljein az alapfelszereltség része a Mill Assist funkció: automatikus módban a rendszer javítja a marási teljesítményt, ezzel párhuzamosan pedig csökken a gázolaj- és vízfogyasztás, lassabban használódnak el a marófogak, és mérséklődik a szén-dioxid-kibocsátás is. Emellett a gépkezelőnek lehetősége van a gép teljesítményének finomhangolására, melynek keretében egy 1 (durva) és 10 (nagyon finom) közötti skálán állítható be a létrejövő felület minősége.

A Mill Assist automatikusan vezérli a kétsebességes Dual Shift váltót is, így megnő a maródob üzemi sebességtartománya. Alacsony sebességen jelentősen csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a marófogak kopása, míg a nagyobb sebesség kimagasló marási minőséget tesz lehetővé.

A Wirtgen Performance Tracker (WPT) funkció pontosan kiszámítja a felületmarás teljesítményét, a felmart anyagmennyiséget, valamint a gépre vonatkozó fogyasztási értékeket. A teljesítményadatok valós időben jelennek meg a kezelőállásban, a feladat végeztével pedig a WPT automatikusan jelentést hoz létre a munkáról.

Wirtgen ismertető alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©