Új generációs Wirtgen hidegmarók

A Wirtgen csoport 30 géppel – köztük tíz világújdonsággal – volt jelen a Conexpo 2020 szakkiállításon. A legnagyobb érdeklődés az új hidegmarókat övezte.

2020. május 29.

A Las Vegas-i Conexpo-n kiállított termékek közt nagy figyelmet kapott a cég nagy hidegmaróinak legújabb generációja, melyek közül kiemelten fontosak az intelligens F sorozat W 220 Fi és W 250 Fi típusai, ugyanis ezeket Las Vegasban láthatta először a nagyközönség.  350 mm-es maximális marási mélységgel a két vadonatúj modell kopórétegek felújításától finommarási műveleteken át pályaszerkezetek teljes eltávolításáig sokféle feladatra alkalmas. A 801 lóerős W 220 Fi típust kétsebességes Dual Shift váltóművel szereli a gyártó, míg az 1010 lóerős W 250 Fi Active Dual Power nevű rendszere két motorból áll.

Witrgen W 250 Fi (borítón: Witrgen W 200 Fi)

Az F széria modelljein az alapfelszereltség része a Mill Assist funkció: automatikus módban a rendszer javítja a marási teljesítményt, ezzel párhuzamosan pedig csökken a gázolaj- és vízfogyasztás, lassabban használódnak el a marófogak, és mérséklődik a szén-dioxid-kibocsátás is. Emellett a gépkezelőnek lehetősége van a gép teljesítményének finomhangolására, melynek keretében egy 1 (durva) és 10 (nagyon finom) közötti skálán állítható be a létrejövő felület minősége.

A Mill Assist automatikusan vezérli a kétsebességes Dual Shift váltót is, így megnő a maródob üzemi sebességtartománya. Alacsony sebességen jelentősen csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a marófogak kopása, míg a nagyobb sebesség kimagasló marási minőséget tesz lehetővé.

A Wirtgen Performance Tracker (WPT) funkció pontosan kiszámítja a felületmarás teljesítményét, a felmart anyagmennyiséget, valamint a gépre vonatkozó fogyasztási értékeket. A teljesítményadatok valós időben jelennek meg a kezelőállásban, a feladat végeztével pedig a WPT automatikusan jelentést hoz létre a munkáról.

Wirtgen ismertető alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©