Új generációs Wirtgen hidegmarók

A Wirtgen csoport 30 géppel – köztük tíz világújdonsággal – volt jelen a Conexpo 2020 szakkiállításon. A legnagyobb érdeklődés az új hidegmarókat övezte.

2020. május 29.

A Las Vegas-i Conexpo-n kiállított termékek közt nagy figyelmet kapott a cég nagy hidegmaróinak legújabb generációja, melyek közül kiemelten fontosak az intelligens F sorozat W 220 Fi és W 250 Fi típusai, ugyanis ezeket Las Vegasban láthatta először a nagyközönség.  350 mm-es maximális marási mélységgel a két vadonatúj modell kopórétegek felújításától finommarási műveleteken át pályaszerkezetek teljes eltávolításáig sokféle feladatra alkalmas. A 801 lóerős W 220 Fi típust kétsebességes Dual Shift váltóművel szereli a gyártó, míg az 1010 lóerős W 250 Fi Active Dual Power nevű rendszere két motorból áll.

Witrgen W 250 Fi (borítón: Witrgen W 200 Fi)

Az F széria modelljein az alapfelszereltség része a Mill Assist funkció: automatikus módban a rendszer javítja a marási teljesítményt, ezzel párhuzamosan pedig csökken a gázolaj- és vízfogyasztás, lassabban használódnak el a marófogak, és mérséklődik a szén-dioxid-kibocsátás is. Emellett a gépkezelőnek lehetősége van a gép teljesítményének finomhangolására, melynek keretében egy 1 (durva) és 10 (nagyon finom) közötti skálán állítható be a létrejövő felület minősége.

A Mill Assist automatikusan vezérli a kétsebességes Dual Shift váltót is, így megnő a maródob üzemi sebességtartománya. Alacsony sebességen jelentősen csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a marófogak kopása, míg a nagyobb sebesség kimagasló marási minőséget tesz lehetővé.

A Wirtgen Performance Tracker (WPT) funkció pontosan kiszámítja a felületmarás teljesítményét, a felmart anyagmennyiséget, valamint a gépre vonatkozó fogyasztási értékeket. A teljesítményadatok valós időben jelennek meg a kezelőállásban, a feladat végeztével pedig a WPT automatikusan jelentést hoz létre a munkáról.

Wirtgen ismertető alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Egyre nagyobb teret nyernek hazánkban a környezetkímélő energetikai megoldások, melyek elterjedése a tavalyi energiaársokk hatására újabb lendületet kapott. Összeállításunk a hőszivattyús technológia aktualitásairól és kihívásairól szól.

Egy sor iparági szereplő áldoz nem kevés pénzt alternatív üzemanyagok fejlesztésére. De milyen motorokat építenek, melyek áthidalhatják azt az időszakot, mialatt az iparágban a jövő üzemanyagaival kapcsolatos kutatások folynak.

A Caterpillar az idén márciusban tartott ConExpo óta az elmúlt 6 hónapban tucatnyi új munkagéppel és szerelékkel jelent meg a piacon. Összeállításunkban a termékpaletta széles voltát szeretnénk érzékeltetni. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©