Új elektromos minikotróval érkezik a Komatsu

A PC33E-6 lesz a cég elektromos termékpalettájának zászlóshajója az idei Intermat kiállításon.

2024. február 06.

A Komatsu Europe nemrég jelentette be, hogy egyik legújabb modellje, a 3 tonnás osztályban versenybe szálló PC33E-6 lítium-ion akkumulátoros minikotró is ott lesz a Párizsban megrendezendő 2024-es Intermat kiállításon. Az újdonságot úgy tervezték, hogy teljesítményével és fejlett biztonsági szolgáltatásaival feljebb tegye a lécet az emissziómentes gépek mezőnyében a károsanyag-kibocsátás nélküli, tiszta, környezetbarát üzemeltetési gyakorlatok felé.

A Komatsu széles körű tapasztalattal rendelkezik a különféle eszközök tervezése, fejlesztése és gyártása terén, a PC33E-6 pedig a cég fenntartható jövő iránti elkötelezettségének szimbóluma. Bemutatása azért is bír nagy jelentőséggel, mert a modellre ugródeszkaként tekintenek más kisebb méretű, elektromos gépek fejlesztéséhez, ami elengedhetetlen, ha korábbi vállalásukkal összhangban 2050-ig el kívánják érni a teljes karbonsemlegességet. Ha a hagyományos dízel kotrókat vesszük alapul, a PC33E-6 évente több szén-dioxid légkörbe bocsátását előzheti meg, mint amennyi saját önsúlya, miközben nem kényszeríti kompromisszumokra a felhasználókat teljesítmény és biztonság terén.

„A PC33E-6 nagykapacitású akkumulátorai és kiemelkedően hatékony hajtásrendszere teszi lehetővé, hogy a kotró a legtöbb vásárlónál szünet nélkül végigdolgozzon egy teljes műszakot mielőtt feltöltésre lenne szükség. Köszönhetően a villámgyors töltőnek, nagyban csökken az állásidő, ami hozzájárul a príma termelékenységhez és hatékonysághoz a munkaterületen” – mondta el Emanuele Viel, a Komatsu Utility Europe vezetője.

Az új elektromos modellre is vonatkozik a vásárlás utáni időszakot lefedő E-support vevőszolgálati program. A mindenre kiterjedő csomag hároméves karbantartási szolgáltatást és átfogó szavatosságot foglal magába, míg az elektromos hajtásrendszer nagyértékű alkatrészeire külön ötéves garanciát vállalnak, mindezt alapáron.

Amellett, hogy paradigmaváltást jelképez a zéró emissziós eszközök terén, a PC33E-6 továbbra is magában hordozza a Komatsu génjeit, nem beszélve a könnyen felismerhető dizájnról. 

A PC33E-6 paraméterei dióhéjban:

  • Teljesítmény: állandó mágneses motor által biztosított magas nyomaték
  • 35 kWh kapacitású biztonságos, tartós lítium-ion akkumulátor, mely elegendő a vásárlók túlnyomó része általi felhasználási módokhoz. ( A minikotrók Komtrax rendszer által mért általános felhasználása alapján az EU-ban.)
  • Új, komfortos légrugós ülés: nagyobb kényelem, nagyobb hatékonyság
  • Új, 9 cm képátlójú LCD monitor: megfelelő információk kellő időben, sallangok nélkül
  • Komtrax rendszerben megtekinthető hibakódok -> egyszerűbb karbantartás -> alacsonyabb költségek
  • Külső töltő gyorstöltéshez (20-100%) ebédszünet alatt
  • E-support: a vásárlás utáni időszakot lefedő karbantartás és szavatosság a gondtalan üzemeltetés érdekében.

Forrás és fotók: Komatsu Europe

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©