November végén Sanghajra figyel a nemzetközi építőipar

2014. november 20.

Idén november 25-e és 28-a közt rendezik Sanghajban a Bauma Kína nemzetközi építőipari kiállítást vásárt. A kétévente Kínában megrendezett vásár egyre inkább felnő az európai Baumához. Idén is számos építőgépgyártó mutatja meg magát Kínában.

A Bauma Kína nemzetközi építőipari kiállítást és vásárt 2002 óta rendezi meg a Baumáért is felelős Messe München (Müncheni Vásár). Ekkor döntötték el, hogy az európai seregszemléhez hasonló expót, melyet a világ legfontosabb ilyen kiállításának tartják az amerikai ConExpo mellett, Ázsiában is megrendeznek. A Bauma Kína kiállítást azóta minden második évben tartják meg a dél-kínai metropoliszban, Sanghajban. A kiállítás kétévente várja a látogatókat, szemben az európai Bauma hároméves ciklusával, így a 2016-os évben (2010-hez hasonlóan) mindkettő várja majd a látogatóit.

Látogatók a 2012-es Bauma Kínán

Egyelőre azonban még itt van az idei (7.) Bauma Kína, amely megpróbálja megugrani az előző, 2012-es 6. Bauma kiálítás látogatási számait. Két éve ugyanis rekordszámú 177.080 látogató volt kíváncsi a rendezvényre 141 országból. Maguk a kiálíltók pedig 2718-an voltak, és 38 országból érkeztek. A helyszín (az Shaghaji Új Nemzetközi Expoközpont) változatlan, mely ugyanúgy, ahogy két évvel ezelőtt, szintén 300 ezer négyzetméter összterületen várja a látogatókat. Ebből 200 ezer négyzetméter belső, 100 ezer pedig külső kiállítói tér.

A Messe München most is hasonló nagyságrendű adatokkal számol (mintegy 200 kiállító, kb. 40 országból), eddig megközelítőleg 150 orszéból akkreditáltatták maguat résztvevők a rendezvényre.  Az érdeklődés nagysága nem meglepő, az évi hét százalékos gazdasági bővüléssel rendelkező kínai gazdaságban megtalálják megukat az építőgépgyártók- és kölcsönzőcégek is.

Amit a részztvevő cégek eddig beejlentéseiből lehet tudni, a Tower Light kifejezetten egy új az ázsiai piacokra szánt világítótoronnyal érkezik a kiállításra. De többek közt jelen lesz a Nissan,  Mantall, a Genie, mely a Terex standján egy új teleszkópos emelővel rukkol elő. Wirtgen Group, a Volvo és AMP is új gépeket mutat majd be a sanghaji expón.

Impozáns házigazda - Sanghaj látképe

Előfizetés

Ha kíváncsi a mostani évad legfontosabb kiállításaira, fizessen elő a nyomtatott Magyar Építő Fórumra. A 2014-es őszi számunkban utánajártunk, milyen szakmai események lesznek világszerte a közeljövőben. Az őszi szám tartalmáról bővebben itt, az előfizetés részleteiről itt olvashat.

Fotó: Khl.com, Thinkstockphotos.com (címlap)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©