Liebherr-Powerbloc betonpumpa

2021. március 10.

A gyártó nemrég kiadott közleménye annak kapcsán készült, hogy új típusú betonszivattyúkhoz lesz elérhető a Liebherr-Powerbloc hajtásrendszer, amelyik a 2019-es Bauma kiállításon mutatkozott be. A 42 XXT betonpumpa azóta számos alkalommal bizonyított. Például „odahaza” is. A Betonpumpen-Union (BPU) vállalatnál már két éve dolgozik egy 42 M5 XXT betonpumpás teherautó Ulm városában és a környező régióban. Érdekes, hogy legutóbb éppen a gyártó Liebherr  ehingeni  telephelyén vetették be egy igen terjedelmes alaplemez betonozása során.

Annak érdekében, hogy a Liebherr daruk minőségét garantálni lehessen, szükség volt egy nagy teherbírású tesztpályára. E célból készült el az említett alaplemez mintegy 750 köbméter beton felhasználásával, melyet a 42 M5 XXT szivattyúzott be. A teljes betonozási feladat elvégzéséhez elegendő volt egyetlen munkanap.

Az új 42 M5 XXT betonpumpa egyik legnagyobb attrakciója a nemrég kifejlesztett Liebherr-Powerbloc hajtásrendszer. Ennek talán legfontosabb pozitívuma a hidraulikus szerelvények teljes integrációjában rejlik, vagyis nincs szükség a korábban elengedhetetlen számos tömlőre és egyéb alkatrészre. Ennél fogva a hajtásrendszer teljesen egyedülálló a betonpumpák világában

Az innovatív hajtási megoldást egy szintén új tervezésű, félig zárt hidraulikarendszer egészíti ki. Ez gondoskodik róla, hogy megbízhatóan és folyamatosan komoly hidraulikus teljesítmény álljon rendelkezésre. Így a Liebherr által kidogozott speciális rendszer sikerrel ötvözi a piacon napjainkban fellelhető nyitott és zárt körös megoldások előnyeit, míg azok hátrányait kiküszöböli. Nem mellékes, hogy  mindezeknek köszönhetően a felhasznált olaj mennyisége is jelentősen csökkenthető.

Jelen pillanatban a Powerbloc kizárólag a teherautóra épített 42 M5 XXT betonpumpával vásárolható meg, azonban a gyártó épp azon dolgozik, hogy a közeljövőben más típusokhoz is elérhetővé váljon az új hajtásrendszer.

A Liebherr-Mischtechnik GmbH híre alapján Maép

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Értéktartó Bobcat gépek

A Bobcat az idei évben két kategóriában érdemelte ki az C értékállósági díját.

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©