Új Liebherr bányadömper

A Liebherr új merevvázas szállítójárművel bővíti termékkínálatát. Itt a T 274-es új 305 tonnás bányadömper.

2021. június 07.

A Liebherr június elején jelentette be, hogy új merevvázas szállítójárművel bővíti termékkínálatát: a kategóriaelső, 305 tonnás T 274 bányadömper a nagy sikert aratott T 284 (363 t) és a nemrég felfrissített T 264 (240 t) közti űrt hivatott betölteni.

A T 274 a gyakorlatban is hozza a 305 tonnás kapacitást, emellett a gyártó rövid ciklusidőket, magasabb termelékenységet, alacsonyabb fogyasztást és csekélyebb tonnára vetített költséget ígér. Az új jármű alapfelépítése megegyezik az egy mérettel nagyobb T 284 modellével.

3.650 lóerős teljesítményével a Liebherr T 274 büszkélkedhet kategóriája legerősebb motorjával, melyet a hatékony Liebherr Litronic Plus AC hajtásrendszer egészít ki. Köszönhetően a fejlett hidraulikarendszernek és a rövid ciklusidőknek, az új dömper több anyagot mozgathat meg kevesebb idő alatt.

Az említett rövid ciklusidőkhöz elengedhetetlen az emelkedőkön elérhető komoly sebesség: itt jön képbe a Liebherr Litronic Plus AC hajtásrendszer, mely a hagyományos, mechanikus hajtással szerelt dömperektől eltérően nem igényel kézi váltást, vagyis állandó sebességet tesz lehetővé kaptatókon. Tekintettel a biztonságra, a T 274 dinamikus fékteljesítménye 4.500 kW (6.035 Le), tehát a gép lejtőkön haladva sem veszít a hatékonyságból.

A T 274 és a Liebherr R 9800 hidraulikus kotró igen sokoldalú párost alkothat az üzemeltetők flottájában. Gyors fordulási sebességével az R 9800 négy kanálbillentéssel képes megrakni az új dömpert, ami azt jelenti, hogy a termelékenység mind a szállítójármű, mind a kotró oldalán garantált. Sőt, a T 274 jól passzol a szintén vadonatúj R 9600 kotróhoz is, mely az ikonikus R 996B utódja.

Maép összeállítás. A gépről többet tudhat meg a Magyar Építő Fórum június közepén megjelenő nyári számában.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©