Új Liebherr bányadömper

2021. június 07.

A Liebherr június elején jelentette be, hogy új merevvázas szállítójárművel bővíti termékkínálatát: a kategóriaelső, 305 tonnás T 274 bányadömper a nagy sikert aratott T 284 (363 t) és a nemrég felfrissített T 264 (240 t) közti űrt hivatott betölteni.

A T 274 a gyakorlatban is hozza a 305 tonnás kapacitást, emellett a gyártó rövid ciklusidőket, magasabb termelékenységet, alacsonyabb fogyasztást és csekélyebb tonnára vetített költséget ígér. Az új jármű alapfelépítése megegyezik az egy mérettel nagyobb T 284 modellével.

3.650 lóerős teljesítményével a Liebherr T 274 büszkélkedhet kategóriája legerősebb motorjával, melyet a hatékony Liebherr Litronic Plus AC hajtásrendszer egészít ki. Köszönhetően a fejlett hidraulikarendszernek és a rövid ciklusidőknek, az új dömper több anyagot mozgathat meg kevesebb idő alatt.

Az említett rövid ciklusidőkhöz elengedhetetlen az emelkedőkön elérhető komoly sebesség: itt jön képbe a Liebherr Litronic Plus AC hajtásrendszer, mely a hagyományos, mechanikus hajtással szerelt dömperektől eltérően nem igényel kézi váltást, vagyis állandó sebességet tesz lehetővé kaptatókon. Tekintettel a biztonságra, a T 274 dinamikus fékteljesítménye 4.500 kW (6.035 Le), tehát a gép lejtőkön haladva sem veszít a hatékonyságból.

A T 274 és a Liebherr R 9800 hidraulikus kotró igen sokoldalú párost alkothat az üzemeltetők flottájában. Gyors fordulási sebességével az R 9800 négy kanálbillentéssel képes megrakni az új dömpert, ami azt jelenti, hogy a termelékenység mind a szállítójármű, mind a kotró oldalán garantált. Sőt, a T 274 jól passzol a szintén vadonatúj R 9600 kotróhoz is, mely az ikonikus R 996B utódja.

Maép összeállítás. A gépről többet tudhat meg a Magyar Építő Fórum június közepén megjelenő nyári számában.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Scheuerle fejlesztések szélerőmű egységek szállítására

Az új K25 L moduláris járműplatform fejlesztése során a Scheuerle a magas tömegközéppontú szállítmányok biztonsági szempontjaira összpontosított

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©