Intermat: Komatsu,Wacker

A kifutón a Komatsu és a Wacker modelljei.

2024. április 26.

Komatsu

A japán kiállítók sorát gyarapítja a Komatsu, mely mintegy 30 géppel készül a show-ra – ezek között ott van a vadonatúj PW168-11 és PW198-11 gumikerekes kotrók párosa.

PW 198-11

A cég elektromos portfóliója is bővült három lítium-ion akkumulátoros kotróval: 210LCE-11, PC138E-11, PC33E-6.

PC 138E-11

A kültéri bemutatóterületen láthatók a Komatsu nagyobb gépei, például a nagy kinyúlású PC390HDR-11 bontókotró, a HD605-10 bányadömper

PC210E

és a 2022-es Baumán debütált PC950-11 hidraulikus kotró.

A fentiek mellett a Komatsu tovább népszerűsíti intelligens építőiparra, digitalizációra és dekarbonizációra összpontosító üzleti stratégiáját is. A látogatók külön „digitális kuckóban” ismerkedhetnek meg a cég fejlett telemetria-szolgáltatásaival és háromdimenziós gépvezérlő rendszereivel.

Waker Neuson

Az idei INTERMAT központi témája az alacsony karbonkibocsátás, ami remek lehetőséget kínál a Wacker Neuson számára teljes zéró emissziós termékpalettájának bemutatásához. A széria immár nagyjából 30 építőgépet és egyéb eszközt foglal magába az akkumulátoros döngölőktől a tisztán elektromos kotróig.

TH412e

A Wacker Neuson károsanyag-kibocsátás nélküli termékcsaládjának legújabb tagjai közt megtaláljuk az első 100 százalékban elektromos teleszkópos rakodógépet: köszönhetően kompakt, nem egész 2x2 méteres méretének, a TH412e akadálytalanul és helyi emissziók nélkül dolgozhat zárt terekben, például mélygarázsokban vagy raktárakban. A géphez kétféle karbantartásmentes lítium-ion akkut kínál a gyártó, melyek közül az alapváltozat kapacitása 18 kWh, a feláras verzióé pedig 28 kWh. Hála a fedélzeti töltőnek, a telehandler gyorsan és egyszerűen tölthető, de felár ellenében külső töltő is rendelhető.

Wacker Neuson EW100

Emellett a cég standján ott van a 10 tonnás Wacker Neuson EW100 gumikerekes kotró is, ami több szempontból is minden korábbinál magasabbra teszi a lécet saját kategóriájában. Intelligens eszközkezelő rendszere automatikusan felismeri a szerelékeket, kezelőfelülete minden korábbinál jobban átgondolt és felhasználóbarát és sokféle segédrendszer alkalmazásához rendelkezik előkészítéssel.

Forrás és fotók: Komatsu,Wacker Neuson

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©