Hyundai-Cummins közös fejlesztés

2019. január 16.

2018 októberére elkészült a Cummins és a Hyundai által közösen fejlesztett elektromos minikotró, amely egy feltöltéssel képes végigdolgozni egy  nyolcórás műszakot, majd az akkumulátorai kevesebb mint három óra alatt teljesen feltöltődnek. A Cummins-tól származó információk szerint a gép működése egyáltalán nem jár gázkibocsátással, mellyel párhuzamosan zajszintje is igen kedvező.

Mivel egyre több  település részesíti előnyben a zöld megoldásokat, jelentősen megugrott a kereslet az olyan zéró emissziós gépek iránt, melyek megbízhatósága eléri, vagy akár túl is szárnyalja a dízelmotoros modellekét.   A gyártók szándéka szerint az új prototípus, melyet a Cummins rugalmasan alkalmazható BM4.4E típusú akkumoduljai látnak el energiával, a teljesítmény optimalizálásához szükséges tesztelésére, a szerkezet terhelhetőségének igazolására, illetve az elektromos minikotrók népszerűsítésére szolgál majd.

A két nagymúltú vállalat korábban arról kötött egyezséget, hogy közös összefogásban fejlesztenek elektromos minikotrókat a piac számára.

„Mialatt a személyautók piacán folyamatosan nő az elektromos járművek részesedése, úgy látjuk, hogy az építőgépek terén is egyre komolyabb népszerűségre tesz szert az elektromos meghajtás, ami nem is csoda, hisz egyszerre képvisel környezetbarát és gazdasági szempontból fenntartható megoldást” – olvasható D.S. Kim, a Hyundai alelnökének nyilatkozata a cég sajtóközleményében. „Véleményünk szerint a nagyvárosi környezetben, gyakran lakónegyedek közvetlen közelében üzemeltetett minikotrók ideális géptípusok az elektromos meghajtás jelentette nullemissziós tulajdonságok és kedvező zajszintek bemutatásához” – tette hozzá az alelnök.

Forrás: Cummins

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Hidromek homlokrakodó

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója kifejezetten a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

Kilőtt a Volvo az első negyedévben

Globálisan javuló hangulat az építőgép piacokon. A Volvo nagyot megy.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©