Elektromos homlokrakodó a LiuGong-tól

A világ egyik legnagyobb homlokrakodó-gyártója nem teheti meg, hogy lemaradjon az akkumulátoros technológiák  alkalmazása terén.

2023. május 18.

A LiuGong többek közt arra használta ki az idén márciusban megrendezett ConExpo-Con/Agg kiállítást, hogy megvillantsa 856H-E Max típusjelű modelljét, ami a gyár közlése szerint a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható közepes méretű, akkumulátoros-elektromos homlokrakodója.

A gép energiaellátását egy 432 kWh kapacitású, lítium-vas-foszfát akkumulátor biztosítja, amely a kínai CATL-től érkezik. A nagykapacitású akkunak köszönhetően a munkagép egyetlen feltöltéssel 10 órányi könnyebb vagy 8 órányi nehezebb munkát végezhet el. Ha pedig töltésre kerül a sor, az intelligens akkufelügyeleti rendszernek köszönhetően a gyorstöltés mindössze 90 percet vesz igénybe.

A 856H-E MAX egy sor intelligens funkciót – többek közt terhelésérzékelő hidraulikarendszert – kapott, kialakítása a gépkezelőt helyezi a középpontba. EAT700 típusú váltója gyors, finom váltásokat tesz lehetővé, míg a kétmotoros hajtásrendszer független vezérlése a hidraulikus emelési teljesítményt segít feljebb tornázni. Annak érdekében, hogy csökkenjen a kezelő munkaterhelése, a LiuGong Intelligent Auto Digging elnevezésű rendszerével lehetségessé vált a repetitív földmunkák automatizációja is.

Túl a fentieken, a LiuGong azt is kihangsúlyozta, hogy a 856H-E Max biztonság és kényelem terén is kiemelkedőt nyújt – itt említhető például a teljes ROPS szerkezet, valamint a port és a zajszintet minimálisra csökkentő fülkekialakítás.

Ami a megbízhatóságot illeti, a homlokrakodóhoz IP67 védettségű kábelkötegeket és vízálló akkucsomagot használtak fel, a gyártó gépbe vetett bizalmát pedig jól jelzi az akkura, a motorra és a vezérlésre vonatkozó ötéves vagy 10.000 órás garancia.

A 856H-E Max jól illeszkedik a LiuGong egyre bővülő elektromos építőgép-kínálatába, melynek tagjait olyan munkaterületekre tervezték, ahol nem üzemelhetnek hagyományos belső égésű motorral szerelt eszközök. Emellett az elektromos gépeknek olyan állandó létesítményekben is lehet létjogosultsága, ahol megéri befektetni a töltőinfrastruktúrába.

Az új gép várhatóan idén megjelenik az európai piacokon is. A 856H-E MAX legfontosabb jellemzői:

  • Akkumulátor típusa: lítium-vas-foszfát (LFP)
  • Akkumulátor névleges kapacitása: 432 kWh
  • Üzemi tömeg: 21 t
  • Névleges emelési kapacitás: 5,8 t
  • Alap kanálméret: 3,5 m3
  • Felszakító erő alapkiépítésben: 162 kN
  • Billentési magasság alapkiépítésben: 2977 mm

Forrás: LiuGong 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©