Elektromos homlokrakodó a LiuGong-tól

A világ egyik legnagyobb homlokrakodó-gyártója nem teheti meg, hogy lemaradjon az akkumulátoros technológiák  alkalmazása terén.

2023. május 18.

A LiuGong többek közt arra használta ki az idén márciusban megrendezett ConExpo-Con/Agg kiállítást, hogy megvillantsa 856H-E Max típusjelű modelljét, ami a gyár közlése szerint a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható közepes méretű, akkumulátoros-elektromos homlokrakodója.

A gép energiaellátását egy 432 kWh kapacitású, lítium-vas-foszfát akkumulátor biztosítja, amely a kínai CATL-től érkezik. A nagykapacitású akkunak köszönhetően a munkagép egyetlen feltöltéssel 10 órányi könnyebb vagy 8 órányi nehezebb munkát végezhet el. Ha pedig töltésre kerül a sor, az intelligens akkufelügyeleti rendszernek köszönhetően a gyorstöltés mindössze 90 percet vesz igénybe.

A 856H-E MAX egy sor intelligens funkciót – többek közt terhelésérzékelő hidraulikarendszert – kapott, kialakítása a gépkezelőt helyezi a középpontba. EAT700 típusú váltója gyors, finom váltásokat tesz lehetővé, míg a kétmotoros hajtásrendszer független vezérlése a hidraulikus emelési teljesítményt segít feljebb tornázni. Annak érdekében, hogy csökkenjen a kezelő munkaterhelése, a LiuGong Intelligent Auto Digging elnevezésű rendszerével lehetségessé vált a repetitív földmunkák automatizációja is.

Túl a fentieken, a LiuGong azt is kihangsúlyozta, hogy a 856H-E Max biztonság és kényelem terén is kiemelkedőt nyújt – itt említhető például a teljes ROPS szerkezet, valamint a port és a zajszintet minimálisra csökkentő fülkekialakítás.

Ami a megbízhatóságot illeti, a homlokrakodóhoz IP67 védettségű kábelkötegeket és vízálló akkucsomagot használtak fel, a gyártó gépbe vetett bizalmát pedig jól jelzi az akkura, a motorra és a vezérlésre vonatkozó ötéves vagy 10.000 órás garancia.

A 856H-E Max jól illeszkedik a LiuGong egyre bővülő elektromos építőgép-kínálatába, melynek tagjait olyan munkaterületekre tervezték, ahol nem üzemelhetnek hagyományos belső égésű motorral szerelt eszközök. Emellett az elektromos gépeknek olyan állandó létesítményekben is lehet létjogosultsága, ahol megéri befektetni a töltőinfrastruktúrába.

Az új gép várhatóan idén megjelenik az európai piacokon is. A 856H-E MAX legfontosabb jellemzői:

  • Akkumulátor típusa: lítium-vas-foszfát (LFP)
  • Akkumulátor névleges kapacitása: 432 kWh
  • Üzemi tömeg: 21 t
  • Névleges emelési kapacitás: 5,8 t
  • Alap kanálméret: 3,5 m3
  • Felszakító erő alapkiépítésben: 162 kN
  • Billentési magasság alapkiépítésben: 2977 mm

Forrás: LiuGong 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©