LiuGong erődemonstráció a Hillhead bányászati kiállításon

Gépeik a töréstől a rakodáson és anyagmozgatáson át a dózerezésig jól használhatók a kőbányászati feladatokhoz, a cég  bízik benne, hogy  eredményes lesz az angliai  prezentáció.

2022. június 23.

A jelentős szakmai kiállításon a cég célja az Egyesült Királyság piacán történő megjelenés erőteljes kiterjesztése volt. Gépeik a töréstől a rakodáson és anyagmozgatáson át a dózerezésig jól passzolnak a kőbányászati feladatokhoz, a cég  bízik benne, hogy  kínálatuk ebben az ágazatban is megállja  a helyét. Jelenleg a LiuGong UK kínálatának gerincét a kotrók alkotják, hiszen 1,7 tonna (9017F) és 9 tonna (909ECR) között öt többcélú gépet, 13 tonna (913FCR) és 95 tonna (995F) között pedig 12 nehézkotrót kínálnak ebben a kategóriában, ráadásul a kisebb kotrók közé még idén érkezik két új modell is. Ezt egészíti ki hat homlokrakodó 11 tonna (835H) és 31 tonna (890H) között, míg a palettát három Dressta dózer teszi teljessé 19 tonnától 42 tonnáig terjedő üzemi tömeggel.

890H

Mint Steven Ford, a LiuGong Direct UK ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy első ízben mutathatjuk meg bányászati eszközeinket a Hillhead kiállításon. Ezt megelőzően elvégeztük a házi feladatot, vagyis megkérdeztük és meghallgattuk a bányászati ügyfeleket, majd mindezt arra használtuk fel, hogy kínálatunkat tökéletesen az igényekre szabjuk. Strapabíró gépeink már eddig is bizonyítottak mind kőbányászati, mind bontási feladatkörben, és izgatottan tekintünk a további bővítés elé."

A rendezvényre kilátogatók a LiuGong standján összesen 11 géppel ismerkedhettek meg, melyek közül többet működés közben is láthattak. A legnagyobb figyelem kétségtelenül a gyártó zászlóshajójának számító 995F nehézkotrót övezte, mely a Hillhead kőbányában 95 tonnás emelési kapacitását is megvillantotta. Emellett az ismert helyi influenszer, Paddy Quinn egy Engcon tiltrotátorral szerelt 922F fülkéjéből demonstrálta a LiuGong szintvezérlő rendszerének képességeit.

995F

A show igazi fénypontja azonban a cég új, 30-42 tonnás F-szériájának (930F, 933F, 936F, 939F, 942F) bemutatkozása volt, melyek közül a 936F teljesen új modell. Legyen szó akár megbízhatóságról, akár kényelemről, az új gépek igen magasra teszik a lécet – ebben nagy szerep hárul a gépkezelőt középpontba állító tervezési filozófiára, mellyel a cég kiérdemelte a Red Dot-díjat.

„A 939E hatalmas siker volt Nagy-Britanniában, de a vevőink arra ösztökéltek minket, hogy még többet, még jobbat kínáljunk. E kihívásra válaszul született meg az F-széria. Az új 936F teljesítményben könnyedén túltesz a 939E-n, míg a 939F a bontási munkák igazi nagyágyúja. Azonban az ügyféligényekre tekintettel még ennél is tovább mentünk, és megalkottuk a vadonatúj 942F kotrómodellt, mely szélesebb és strapabíróbb járószerkezetével, megnövelt átmérőjű gémmozgató munkahengereivel és nehezebb ellensúlyával gondoskodik a meggyőző emelési kapacitásról, és nem jön zavarba a nagytömegű kotrási feladatoktól sem.

A fentieken túl a LiuGong standján kiállították a nehéz ipari munkákra tervezett, gyári bontógép kiépítésű 928F és 952E kotrókat is. Nem titkoltan az Instagram-megosztások gyűjtése volt a cél a feltűnő színű 913FCR modellel, melynek különleges festésmintájával az F-sorozat nagy-britanniai bemutatkozását ünnepelte a cég.

 Mint látható, a hangsúly elsősorban a különféle kotrókon volt, de itt korántsem ért véget a bemutatott eszközök sora. Ha anyagmozgatásról és nehéz, ipari felhasználásról van szó, megbízhatóságukkal a LiuGong homlokrakodói is igen jó hírnevet vívtak ki maguknak világszerte. Az érdeklődők ezúttal a 31 tonnás 890H típust tekinthették meg testközelből, mely a gyártó legnagyobb homlokrakodója az európai piacon.

Dressta TD25-M

A bányászati alkalmazásra kihegyezett kínálatot a standon közszemlére tett Dressta TD-25M series-1 lánctalpas dózer tette teljessé. 41.500 kg-os üzemi tömeg és 794 kN vonóerő mellett az új dózert jobb kilátás, illetve magasabb fokú kényelem és biztonság jellemzi. Ezzel előkészíti a terepet a Dressta Red Dot-díjas TD-16N modelljének, melynek hivatalos bemutatójára 2023 januárjában kerül sor az Egyesült Királyságban.

A LiuGong Direct UK új üzletágaként a brit érdeklődők a hillheadi rendezvényen láthatták először a gyártó személyemelő-családjának első tagját: a kompakt méretű LSC0812DE elektromos ollós emelő munkamagassága 8 méter, teljesítmény és biztonság szempontjából pedig teljes mértékben megfelel mind az Egyesült Királyságban, mind az EU-ban érvényes előírásoknak.

A LiuGong Europe és a LiuGong UK közleménye alapján Maép. A címlapfotón 909ECR.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©