Elektromos haszongépjárművek a magyar piacon

2019. november 19.

A BYD márka többek számára ismerős lehet, hiszen 2017 áprilisában nyitotta meg komáromi buszgyárát. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az e-teherautók és e-buszok piacán. A  BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint az összes többi piaci szereplő együttvéve. A kínai márka széles termékkínálata és a magyarországi képviselete alapozta meg az Eurotrade Kft-vel való együttműködést. A BYD busz portfóliójában szerepelnek 8,7 m, 18 m, 12 m, 10,2 m Double Decker, 12 m Coach és 12 m Airport járművek. Az Európába szánt modellek közt szerepel a T3 elektromos kisteherautó, speciális elektromos konténer szállító vontató, T6 elektromos 7,5 tonnás jármű és T8 elektromos 18 tonnás közúti teherautó.

Az Eurotrade Kft. e-Truck & e-Bus szakmai napján 2 db K9 típusú 12 méteres autóbuszt mutattak be sajtó és az önkormányzati szektor képviselőinek. Európában itt volt látható és tesztelhető először a T3 típusú 2 620 kg összgördülő tömegű elektromos hajtású zárt furgon, valamint a T6 típusú 7 490 kg összgördülő tömegű elektromos hajtású dobozos felépítménnyel szerelt teherautó. A bemutatott T3 kisteherautó legfőbb erénye a teljes terhelés melletti 300 km futásteljesítmény egy töltéssel. A töltési idő 1.5 óra és a rátöltés nem csökkenti az NMC akkumulátor élettartamát. A furgon terhelhetősége is egyedülálló a maga nemében, ugyanis a 3.5 m3-es raktérbe 920 kg súlyú árut lehet pakolni.

Az európai premier másik különlegessége a teljesen elektromos 7,5 tonnás dobozos felépítménnyel rendelkező BYD T6 teherautó. Az alvázas kivitel terhelhetősége: 4 090 kg. A jármű hatótávja szintén egyedinek számít, hiszen teljes terhelés mellett 240 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel. A töltési idő valamivel több, mint másfél órát vesz igénybe és szintén hosszú élettartamú NMC lítium akkumulátorokkal van felszerelve.

A BYD kínálatában megtalálható 18 tonnás közúti teherautó jövőjét elsősorban a kommunális és hulladékkezelési szektorban látja az Eurotrade Kft. A városok légszennyezettségét és zajterhelését a hulladék szállító felépítménnyel szerelt teherautók jelentős mértékben csökkenteni tudják.

Eurotrade Sajtóközlemény alapján

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©