Egyre vonzóbb Ázsia

Létrejött a Wacker Neuson és a John Deere stratégiai együttműködése a mini és kompakt kotrók piacán.

2018. szeptember 18.

Az együttműködés az 1,7 és 7,5 tonna közötti  mini és kompakt kotrók területén valósul meg.Ezeket a Wacker Neuson fejlesztette, kifejezetten az ázsiai piacok számára.A Wacker Neuson a mini kotrókat elsősorban a januárban átadott kínai gyárában készíti. A gépek a “Deere” brand alatt lesznek forgalmazva, a John Deere jelenlegi és fejlődő dealer hálózatán keresztül. A megállapodás célja, hogy megerősítse mindkét vállalat piaci pozícióját a mini és kompakt kotrók területén.

A Wacker Neuson számára nem ismeretlen a Dél-Kelet ázsiai térség, jó néhány évtizede jelen van egyéb termékeivel. A cég 2013-ban szállított először a linzi gyárában készült mini kotrókat a kínai piacra. A kínai Pinghu-ban év elején átadott gyár jelentős lépés volt a kínai piaci terjeszkedés szempontjából, és aláhúzza a kínai piacon történő expanzió stratégiai jelentőségét. Délkelet-Ázsia 2017-ben  3%-os részarányt képviselt a Wacker Csoport bevételeiben, de a 2022-ig tartó stratégia szerint kulcsfontosságú piaccá válik az időszak végére.  

Forrás: Wacker Neuson sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©