Caterpillar dózerek fejlesztése

Új technológiai csomagok kerültek alapfelszerelésként közepes méretű CAT dózerekbe.

2024. február 28.

Február végén a Caterpillar két technológiai jellegű frissítést jelentett be közepes dózercsaládjához. Ennek értelmében a Cat Assist with ARO (korábbi nevén ARO with Assist) csomag 2024 elejétől már az alapfelszereltség részét képezi a Cat D4, D5, D6, D6 XE és D7 modelleken, míg az új Cat Grade with 3D Ready opció akkor könnyíti meg az ügyfelek dolgát, ha D4, D5 vagy D6 típusú gépeiken kívánják élesíteni a Cat Grade with 3D gépvezérlő rendszert.

A mostantól alapáras Cat Assist with ARO révén minden új Cat D4 – D7 dózer egy sor olyan funkcióval gördül ki a gyárból, melyek egyszerűen bővíthetők a Cat Grade 3D rendszerre. Az említett funkciók közt például az alábbiak találhatók meg:

  • Stable Blade – Tolólap-stabilizálás
  • Traction Control – Mérsékli a lánctalpak megcsúszását az alacsonyabb kopás érdekében
  • Auto Carry – Eltolható anyagmennyiség maximalizálása
  • Blade Load Monitor – Termelékenységet fokozó tippek gépkezelőknek
  • Slope Assist – Tolólap szögének tartása GPS nélkül is
  • Steer Assist – Automatikus iránytartás földmunkák közben
  • ARO – Szenzorok (inerciális mérőegységek) GPS-előkészítéshez

A Cat Grade with 3D rendszer GPS-jel alapján automatikusan állítja be a tolólap szintjét és állásszögét, hogy a gépkezelők gyorsabban elérjék a kívánt eredményt, ezzel időt takarítva meg, valamint csökkentve a munkaerő- és anyagköltségeket. Az új Cat Grade with 3D Ready opció gyári kiépítésben foglalja magába a 3D-s rendszerhez szükséges valamennyi fizikai alkatrészt. Az említett alkatrészek közé tartoznak többek közt a fedélzeti szenzorok, GNSS-antennák és vevők, de egy 25 cm képátlójú érintőképernyős kijelző is. Ennek köszönhetően a gépeken futó szoftver rövid idő alatt frissíthető a teljes Grade with 3D rendszerre, miután az ügyfél megvásárolta a szükséges licenszeket Cat forgalmazójától.

Forrás és fotó: Caterpillar

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©