Belép a merevvázas dömperek piacára a Volvo

2018. február 15.

A Volvo CE egy teljes Volvo márkájú sorozattal lép be a merevvázas dömperek piacára. A gyártó négy munkagépet fejlesztiett ki a 45 tonnás R45D géptől a zászlóshajó 100 tonnás R100E modellig.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) február elején jelentette be, hogy 2018 második negyedévében saját, Volvo márkájú gépekkel jelentkezik a merevvázas dömperek piacán. A négy új modell kifejlesztése nagymértékben támaszkodott a Volvo CE leányvállalata, a Terex Trucks szakértelmére. A sorozat, amelyet először a kevésbé szabályozott piacokon mutatnak be, a 45 tonnás R45D, a 60 tonnás R60D, a 72 tonnás R70D és a zászlóshajó 100 tonnás R100E munkagépekből áll. 

Az E-sorozatú R100E egy teljesen új Volvo CE 100 tonnás (95 tonnás) merevvázas dömper, amely a már bizonyított alkatrészek, az új technológiák és egy új dizájn előnyeivel kombinálja. Mindez együtt egy messzemenően költséghatékony és produktív megoldást nyújt a bányászatban és a külszíni fejtésben tevékenykedő ügyfelek számára. 

Munka közben az új Volvo dömper

A már meglévő, és bizonyított Terex Trucks TR-sorozat, valamint a D- sorozatú R45D, R60D és R70D fejlesztési tapasztalatain alapuló Volvo merevvázas dömperek fejlesztését alapos mérnöki tanulmányok előzték meg annak érdekében, hogy a gépek megfeleljenek a gyártó szabványaina. A fejlesztések részét képezik a továbbfejlesztett láthatósági és biztonsági rendszerek, valamint a Volvo technikai támogatása.A Volvo márkájú merevvázas dömperek megjelenésének eredményeként a Terex Trucks merevvázas dömpereinek gyártása idővel megszűnik. 

“Stratégiai döntés volt, hogy 2014-ben felvásároltuk a Terex Trucks vállalatot, ez tette lehetővé, hogy ügyfeleinknek Volvo márkájú merevvázas dömpereket kínálhassunk” - mondta Thomas Bitter, a Volvo CE Marketing and Product Portfolio (MaPP) funkciójának vezető alelnöke. Majd hozzátette: “azóta egy teljesen új merevvázas dömper fejlesztésén dolgozunk, amely a Terex Trucks 84 éves hagyományára épít, kiegészítve azt a Volvo (...) technológiájával és a minőségre, a biztonságra és a környezetvédelemre vonatkozó értékrendjével. Ma továbblépünk, és az új Volvo gépek, de különösen az E-sorozatú R100E, ennek a munkának az eredményei. Biztosak vagyunk abban, hogy a bányászat és a külszíni fejtés területén működő ügyfeleinket lenyűgözi majd a kínálatunk.”

A sorozat zászlóshajónak számító R100E munkagépet úgy tervezték, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek, vagyis olyan merevvázas dömperként, amely kiváló teljesítményt és produktivitást kínál alacsony tulajdonlási összköltség, könnyű szervizelhetőség és a gépkezelő magas fokú kényelme mellett. A nagy kapacitásával és rakodási sebességével, az új V-alakú törzzsel, hatékony hidraulikával, intelligens monitorozási rendszerekkel és gépkezelői környezettel rendelkező R100E segítségével az ügyfelek több anyagot mozgathatnak kevesebb idő alatt.

Az új Volvo márkájú merevvázas dömperek gyártására az átnevezett Volvo Motherwell gyártólétesítményben kerül sor Skóciában. A bejelentés nem érinti a Volvo CE Terex Trucks márkájú csuklós dömpereit. A Terex Trucks márkájú csuklós dömperek tervezésére, építésére és fejlesztésére a jövőben is sor kerül a Motherwell létesítményben, és ezek forgalmazását a meglévő Terex Trucks független kereskedői hálózat végzi. 

Fotó: Volvoce.com

Forrás: Volvoce.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©