Átszervezi üzletágait a CNH

2019. szeptember 11.

A Case Construction Equipment és a New Holland márkák anyavállalataként működő CNH Industrial „Transform 2 Win” („Változás a siker érdekében”) elnevezéssel nemrég új, ötéves üzleti tervet jelentett be. Ennek lényege, hogy a mezőgazdasági, építőipari és speciális eszközöket magába foglaló nem közúti üzletágat külön egységbe szervezik, miután leválasztják a haszongépjárművekért és hajtásláncokért felelős közúti üzletágról.

A CNH közlése szerint a két terület szétválasztását a cég portfóliójának „alapos vizsgálata” előzte meg, melynek során figyelembe vették a stratégiai-, a befektetői- és az együttműködéssel kapcsolatos szempontokat is. A szóban forgó vizsgálat rávilágított, hogy a közúti és nem közúti területeken egyre inkább eltérnek a különféle szabályozások és a vevői igények, emellett más-más módon érintik őket az iparágban jellemző, egyre gyorsuló folyamatok, például a digitalizáció, az automatizáció, az alacsony/zéró emissziós meghajtások, illetve a szolgáltatások terén.

Az új nem közúti vállalat, amelynek 2018-as árbevétele elérte a 15,6 milliárd dollárt, elsősorban mezőgazdasági cég lesz, hiszen árbevételének 75 százalékát  a mezőgazdasági termékek adják, míg az építőipar részaránya csupán 19 százalék. A CNH közleménye szerint a Case IH, New Holland Agriculture és STEYR mezőgazdasági márkák „meglévő piaci pozícióikra, megerősített termékpalettáikra és tovább tökéletesített forgalmazói hálózataikra fognak építeni”. Az olyan speciális termékek, mint a Magirus tűzoltó- és katonai célú járművei, a vállalat árbevételének 6 százalékát teszik ki.

Ezzel párhuzamosan a cég építőipari márkái – azaz a Case Construction Equipment, a New Holland Construction és a bányadömpereket gyártó ASTRA – a „jövedelmezőség fokozására, a termékkínálat egyszerűsítésére és a speciális felhasználású termékek piacán elért növekvő részesedésre” összpontosítanak majd.

A 2018-ban 13,1 milliárd dolláros árbevételt elérő közúti üzletág az Iveco, Iveco Bus és Heuliez Bus haszonjármű-márkákat (ezek összesen az árbevétel 69 százalékát állítják elő), valamint az ipari hajtásláncokkal foglalkozó FPT Industrial vállalatot (amely az árbevétel 31 százalékát adja) foglalja majd magába. A közúti üzletág leválása várhatóan 2021 elején fejeződik be, amennyiben sikerül beszerezni a szükséges hatósági jóváhagyásokat.

CNH Sajtóközlemény

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©