Továbbra sem termel a JCB

A JCB április végéig meghosszabbítja a leállást angliai üzemeiben.

2020. április 01.

A JCB bejelentette, hogy legalább április végéig meghosszabbítja a koronavírus terjedése nyomán eredetileg március 31-ig elrendelt gyártási leállást. Az építőgép gyártó már korábban, március 18-án felfüggesztette a gyártást mind a kilenc Nagy-Britanniai üzemében, beleértve a  Wrexham-i, Staffordshire-i és Derbyshire-i gyárakat is, de továbbra is fizeti az így munka nélkül maradó dolgozóit.

A korábbi intézkedés a gyári munkásokat érintette, míg az irodai alkalmazottak heti 39 órát dolgoztak távmunkában. Most a JCB mind a 6500 munkavállalója abbahagyja a munkát, legalább április végéig. Ebben az időszakban valamennyi alkalmazott alapbérének 80%-át megkapja. „További intézkedésig”  a senior vezetők, igazgatók nem fognak fizetést kapni.

A JCB közölte, hogy pályázni fog a kormány által létrehozott Munkahelymegőrzési  Program (Coronavirus Job Retention Scheme ) forrásaiért, hogy ellensúlyozni tudja az alkalmazottak fizetésének költségeit.

JCB Sajtóközlemények alapján, 2020. március 31.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©