Továbbra sem termel a JCB

A JCB április végéig meghosszabbítja a leállást angliai üzemeiben.

2020. április 01.

A JCB bejelentette, hogy legalább április végéig meghosszabbítja a koronavírus terjedése nyomán eredetileg március 31-ig elrendelt gyártási leállást. Az építőgép gyártó már korábban, március 18-án felfüggesztette a gyártást mind a kilenc Nagy-Britanniai üzemében, beleértve a  Wrexham-i, Staffordshire-i és Derbyshire-i gyárakat is, de továbbra is fizeti az így munka nélkül maradó dolgozóit.

A korábbi intézkedés a gyári munkásokat érintette, míg az irodai alkalmazottak heti 39 órát dolgoztak távmunkában. Most a JCB mind a 6500 munkavállalója abbahagyja a munkát, legalább április végéig. Ebben az időszakban valamennyi alkalmazott alapbérének 80%-át megkapja. „További intézkedésig”  a senior vezetők, igazgatók nem fognak fizetést kapni.

A JCB közölte, hogy pályázni fog a kormány által létrehozott Munkahelymegőrzési  Program (Coronavirus Job Retention Scheme ) forrásaiért, hogy ellensúlyozni tudja az alkalmazottak fizetésének költségeit.

JCB Sajtóközlemények alapján, 2020. március 31.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©