Csökkentette 2022-es eredmény-előrejelzését a Masterplast

A negyedik negyedévben kedvezőtlenül érintették a cég gazdálkodását a magas alapanyagárak mellett a devizaárfolyamokat érintő változások és csökkent az értékesítés mennyisége.

2023. január 09.

Az építőipari anyagokat gyártó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, a tavaly szeptember 20-i befektetői tájékoztatóban előrejelzett 225 millió euróval szemben 202 millió euró árbevétellel, illetve a 26,7 millió eurós EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) helyett mintegy 20 millió euróval számolnak.

Az iparági környezetre tekintettel a társaság 2023 első és második negyedévében visszaesésre számít a magas 2022. évi bázishoz képest, azonban becsléseik szerint ezt 2023 második félévében már ellensúlyozhatja három új termelőüzemük kibocsátása, valamint a várakozásaik szerint "elinduló európai szintű felújítási programok és támogatások elérhetősége". A cég legközelebb 2023 második negyedévére tervezi hároméves eredmény-előrejelzésének frissítését.

Az 1997-ben alapított Masterplast fő tevékenységi köre az építőipari szigetelőanyagok és szigetelőrendszerek, valamint egészségügyi textíliák és higiéniai termékek gyártása és értékesítése. A magyarországi központú nemzetközi cégcsoport tíz európai országban működtet saját tulajdonú leányvállalatot, hét telephelyen több különböző gyártóegységet.

A társaság részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik.  A profitfigyelmeztetést követően az árfolyam mintegy 200 forinttal, 3650 forintra esett, utóbb 3780 forintig korrigált. Az elmúlt egy évben 2700 és 4520 forint között kereskedtek vele.

Masterplast / MTI
 

HIJ \ gpp \ gkp

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©