Csökkentette 2022-es eredmény-előrejelzését a Masterplast

A negyedik negyedévben kedvezőtlenül érintették a cég gazdálkodását a magas alapanyagárak mellett a devizaárfolyamokat érintő változások és csökkent az értékesítés mennyisége.

2023. január 09.

Az építőipari anyagokat gyártó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, a tavaly szeptember 20-i befektetői tájékoztatóban előrejelzett 225 millió euróval szemben 202 millió euró árbevétellel, illetve a 26,7 millió eurós EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) helyett mintegy 20 millió euróval számolnak.

Az iparági környezetre tekintettel a társaság 2023 első és második negyedévében visszaesésre számít a magas 2022. évi bázishoz képest, azonban becsléseik szerint ezt 2023 második félévében már ellensúlyozhatja három új termelőüzemük kibocsátása, valamint a várakozásaik szerint "elinduló európai szintű felújítási programok és támogatások elérhetősége". A cég legközelebb 2023 második negyedévére tervezi hároméves eredmény-előrejelzésének frissítését.

Az 1997-ben alapított Masterplast fő tevékenységi köre az építőipari szigetelőanyagok és szigetelőrendszerek, valamint egészségügyi textíliák és higiéniai termékek gyártása és értékesítése. A magyarországi központú nemzetközi cégcsoport tíz európai országban működtet saját tulajdonú leányvállalatot, hét telephelyen több különböző gyártóegységet.

A társaság részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik.  A profitfigyelmeztetést követően az árfolyam mintegy 200 forinttal, 3650 forintra esett, utóbb 3780 forintig korrigált. Az elmúlt egy évben 2700 és 4520 forint között kereskedtek vele.

Masterplast / MTI
 

HIJ \ gpp \ gkp

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©