Vidéki útrekonstrukciós program

A kormány a vidéki életminőség javítása és lakosságmegtartó képessége  érdekében kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését.

2018. október 19.

A program 2016-ban indult és 2018 végéig  mintegy 160 milliárd forint belföldi és uniós forrásból országszerte közel 1200 kilométernyi mellékút, főút, és autópálya rendbetétele kezdődött, illetve kezdődik meg. 

A kormány az útrekonstrukciókkal több évtizedes elmaradást pótol. A Magyar falu program egyik központi eleme a kistelepülések útfelújítása, amire a kormány létrehozott egy 50 milliárdos keretet, amit az autópálya díjakból várhatóan befolyó mintegy 35 milliárd Ft egészít ki. Az útépítési projektek javítani fogják az összeköttetést a kisvárosok és a kistelepülések között, növelik a vidék népességmegtartó erejét, a vidéki lakosság, a vidéki gazdálkodók esélyeit.

Összességében az elmúlt nyolc évben több mint 3 ezer kilométernyi négy-ötszámjegyű út újult meg a Magyar Közút beruházásaiban. Ezek üzemeltetésére és fenntartására a kormány egy 2016-ban megkötött szerződés alapján 2020-ig 400 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a közútkezelőnek.   

 

.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©