Vidéki útrekonstrukciós program

A kormány a vidéki életminőség javítása és lakosságmegtartó képessége  érdekében kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését.

2018. október 19.

A program 2016-ban indult és 2018 végéig  mintegy 160 milliárd forint belföldi és uniós forrásból országszerte közel 1200 kilométernyi mellékút, főút, és autópálya rendbetétele kezdődött, illetve kezdődik meg. 

A kormány az útrekonstrukciókkal több évtizedes elmaradást pótol. A Magyar falu program egyik központi eleme a kistelepülések útfelújítása, amire a kormány létrehozott egy 50 milliárdos keretet, amit az autópálya díjakból várhatóan befolyó mintegy 35 milliárd Ft egészít ki. Az útépítési projektek javítani fogják az összeköttetést a kisvárosok és a kistelepülések között, növelik a vidék népességmegtartó erejét, a vidéki lakosság, a vidéki gazdálkodók esélyeit.

Összességében az elmúlt nyolc évben több mint 3 ezer kilométernyi négy-ötszámjegyű út újult meg a Magyar Közút beruházásaiban. Ezek üzemeltetésére és fenntartására a kormány egy 2016-ban megkötött szerződés alapján 2020-ig 400 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a közútkezelőnek.   

 

.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©